İSTANBUL

Red Bull Art Around etkinliğinin küratörlüğünü üstlenen Amira Akbıyıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mahallede Karşılaşmalar"ın, Red Bull'un geçen sene başlattığı ve bu sene de Moda'da devam ettirdiği semt sergileri için ana başlık olduğunu kaydetti.

Akbıyıkoğlu, "Her sene bir semt belirleniyor ve projeler semte yayılıyor. Moda'daki sergi için de bu başlık kullanıldı. Bu sene Moda'da göreceğiniz işleri belirlerken semtin tarihine de atıfta bulunan, bugünüyle diyaloga giren işler ön plana çıktı." dedi.

Projenin, Moda’daki çatlaklardan, açık kapılardan ve kullanılmayan kıyı köşe mekanlarından yararlanarak semt sakinlerinin yürüyüş rotasına ve gündelik hayatına dokunma amacı da taşıdığını ifade eden Akbıyıkoğlu, "Projede sergilenen 11 sanatçının 11 eseri Moda’yı bir açık hava sergisine dönüştürdü. Sergideki bazı eserler mekana göre üretildi veya mekanın hikayesinden yola çıkarak üretildi. Mesela Hera Büyüktaşçıyan’ın All Saints Kilisesi’nde bulunacak yerleştirmesi kilisenin hikayesinden, Vitol ailesinden yola çıkılarak şekillendi ve orası için üretildi." ifadelerini kullandı.

Proje çerçevesinde farklı disiplinlerden, Onur Atay’ın mimari bellek çalışması, Özge Topçu’nun yerleştirmesi, Berk Çakmakçı’nın ses yerleştirmesi, Hacer Kıroğlu'nun desenleri, Plankton Project’in bir berber dükkanının önündeki kolonlar için tasarladığı şehir mobilyası, Hera Büyüktaşçıyan’ın kilisenin vitraylarına yaptığı müdahale, ESK REYN’in duvar boyaması, Cem Dinlenmiş’in sanat ve çizerliği bir araya getiren üretimi, Nihat Karataşlı’nın havuz yerleştirmesi, İrem Günaydın’ın flama projesi ve Lara Ögel’in zemin müdahalesi Moda’da yer alan eserler arasında.

İstanbul’un tarihi semtlerinden Moda’da başlayan Red Bull Art Around etkinliği 17 Mayıs Salı gününe kadar devam edecek.