BİNGÖL

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, ilk iki yıl teorik bilgiler alan öğrencilere daha sonra okulun atölyelerinde usta-çırak ilişkisiyle pratik eğitim veriliyor.

Sahip olduğu teknolojik cihazlar sayesinde Bingöl ve çevre il ve ilçelerindeki firma ve esnafın ihtiyacı olan ürünleri üreten lise, bu ürünlerin satışından gelir elde ediyor.

Eğitim sayesinde kalifiye personel olarak yetişen öğrenciler, döner sermayeden kendilerine yapılan ödeme ile okul harçlığını çıkarıyor.

Okul müdürü Abdulselam Begiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulun metal teknolojileri ile mobilya iç mekan bölümünde 360 öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Atölyelerde eğitim amaçlı yapılan ürünlerin satışından önemli gelir elde ettiklerini belirten Begiç, geçen yıl 2 milyon lira ciro yaptıklarını, son 4 yılda 1 milyon lira vergi ödediklerini kaydetti.

Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde her türlü mobilya ve metal ürünlerinin yapılabildiğini dile getiren Begiç, şöyle konuştu:

"Metal ve mobilya bölümündeki 360 öğrencimizin her birine döner sermayeden aylık ortalama 250 ile 450 lira arasında ödeme yapıyoruz. En önemlisi mezun olunca hepsi birer meslek sahibi oluyor. Yıl sonunda özel sektörden öğrencilerimize yoğun talep geliyor. Öğrencilerimiz en iyi şekilde meslek öğrendiği için çok rahat bir şekilde iş imkanına kavuşuyor. Dört yılda 1 milyon lira vergi ödeyen okulumuz, geçen yıl 2 milyon lira gerçekleşen cirosunu bu yıl 3 milyon liraya yükseltmeyi hedefliyor."

Sadece Bingöl değil, birçok ilden sipariş aldıklarını ifade eden Begiç, "Okulumuz adeta bacasız bir fabrika gibi. En önemli hizmetimiz ise özel sektörler için kalifiye elemanlar yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra katma değeri yüksek ürün siparişleri alıp, hem devletimize vergi desteğinde bulunduğumuz için mutluyuz." dedi.