Moody's'in resmi internet sitesindeki genel açıklamaya göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncellemeye gidilmedi. Kuruluşun "2015 Ülke Derecelendirme Takvimi"ne göre, Türkiye'ye yönelik ilk değerlendirmenin 10 Nisan'da yapılması bekleniyordu.

Açıklamada, "Moody's bu duyuruyu, Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi'nin 10 Nisan 2015 için belirlenmiş faaliyetlerine açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir" ifadelerine yer verilirken, aralarında Türkiye, İsveç ve Azerbaycan'ın da bulunduğu bazı ülkelerin kredi notu ve görünümlerinin güncellenmediği belirtildi.

Moody’s İletişim Direktörü Jessica Sibado da Türkiye için reyting eyleminde bulunmamaları halinde ayrı bir açıklama yayınlamayacaklarını bildirmişti.

Türkiye'ye yönelik son revizyonunu 11 Nisan 2014 tarihinde yapan Moody's, not görünümünü "durağan”dan, "negatif"e çevirirken, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmişti.

Buna karşın, kuruluşun 2014 derecelendirme takviminde Türkiye için belirlediği potansiyel üç tarihten ikisinde (8 Ağustos ve 5 Aralık) herhangi bir değerlendirmede bulunmaması eleştirilere neden olmuştu.

Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini, böylece üçüncü kez erteleyen Moody's'in bu yılki derecelendirme takviminde yer alan diğer potansiyel tarihler ise 7 Ağustos ve 4 Aralık.