Tekin için Üsküdar'daki Selimiye Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Namaz öncesi taziyeleri, Tekin'in eşi Müge Tekin ile kızı Özge Tekin kabul etti. Müge ile Özge Tekin, Muzaffer Tekin'in Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine KKTC bayrağı koyarak, tabutu öptü. Sedat Peker de tabutun başında dua etti.

Cenaze namazına, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Tuncay Özkan'ın yanı sıra Kıbrıs gazileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Tekin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına konuldu. Cenaze alkışlar eşliğinde camiden çıkarılırken, cenaze namazına katılanlar sloganlar attı.

Muzaffer Tekin'in cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Bu arada, İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucularından Leman Fırtına için de aynı camide cenaze namazı kılındı. Fırtına'nın tabutuna, cenazeye katılan kadınlar omuz verdi.

Muzaffer Tekin

Çankırı'da 1950'de doğan Tekin, 1972'de Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Tekin, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının ardından 19 Haziran 2007'de tutuklandı.

Ergenekon davası kapsamında, Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması ve Danıştay'a saldırıyla ilgili suçlanan Tekin, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu dava kapsamında en yüksek cezayı alan Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ hakkındaki ihlal kararı ile kamuoyunda özel yetkili mahkemeler olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması ve 5 yılı aşkın süredir tutuklu olması nedeniyle 10 Mart 2014'te tahliye edildi.

Tekin, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla, 24 Ekim 2014'te Ergenekon davasının mahkeme heyeti ve savcılarından şikayetçi olmuştu.