Adliye önünde gösteri yapmak isteyen Trabzonspor taraftarlarına polis müdahale edince, arbede çıktı. Aziz Yıldırım mahkemedeki sözlü savunmasında ise bu davanın da Oda TV ve Balyoz davaları gibi 'operasyon' olduğunu iddia etti. Yıldırım ayrıca Trabzonspor avukatlarının iddia ettiği, Fenerbahçe'nin davaya siyaseti müdahil etmeye çalıştığı iddialarına da cevap verdi: Hacıosmanoğlu Kulüpler Birliği toplantısında Erdoğan'dan randevu isterseniz ben alırım dedi... Mahkeme verdiği ara kararda ise Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava ile bu davanın birleştirilmesine karar verdi.

ŞİKE davasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden başlandı. Çağlayan Adliyesi’ndeki davada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici İlhan Ekşioğlu’nun yanı sıra Olgun Peker, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl hakim karşısına çıkıyor. Trabzonspor Kulübü ise davaya müdahil olarak katılıyor.

Saat 13.30'da başlayan duruşma için olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'özel tim'i görevlendirdi.

POLİS TRABZONSPOR TARAFTARINA MÜDAHALE ETTİ, ARBEDE ÇIKTI

Bu arada Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelmek isteyen Trabzonspor taraftarına polis müdahale etti. Metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bu arada adliye önünde ise birkaç Fenerbahçeli ile Trabzonspor taraftarı arasında kavga çıktı. Kavga edenleri araya girenler ayırdı.

METROBÜS GEÇİDİNDE KAVGA VE GÖZALTI
Polis tarafından Metrobüs üst geçidine çıkarılan taraftarlardan bazıları o sırada tek başına Adliyeye gelen Fenerbahçe formalı bir taraftarla tartıştı. Trabzonspor taraftarları, polisin Fenerbahçeli taraftara da engel olmasını istedi. Bu sırada iki Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli gencin formasını yırttı. Ardından da saldırdı. Araya giren Spor Polisi ekipleri saldırıda bulunan kişileri gözaltına aldı. Bölgede polisin aldığı önlemler devam ediyor.

TRABZONSPOR'UN REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ
Trabzonspor Kulübü avukatlarının yaptığı reddi hakim talebi reddedildi.

YILDIRIM 4 SAYFA YAZILI SAVUNMA VERDİ
Reddi hakim kararının ardından ilk olarak savunma yapmak üzere Aziz Yıldırım'a söz verildi. Yıldırım 4 sayfadan oluşan yazılı savunmasını heyete sundu.

Sözlü savunmasında ise Aziz Yıldırım, yeniden yargılama kararı nedeniyle mahkemeye teşekkür etti. Yıldırım, Trabzonspor avukatlarının Mahmut Uslu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden yargılama konusunda söz verdiğini söylediğini belirttiklerini hatırlattı. Uslu'nun Erdoğan ile böyle bir görüşmesi ve açıklaması bulunmadığını belirten Yıldırım, Erdoğan'ın yargılama sürecine müdahil olmadığını, Trabzonspor Başkanı'nın ise mitinglerde Erdoğan'ın yanında yer aldığını ifade etti. Yıldırım ayrıca Kulüpler Birliği toplantısında Trabzonspor Başkanı'nın, 'Eğer Erdoğan'dan randevu isterseniz ben alırım' dediğini ileri sürdü. Yargıyı etkileme söz konusuysa bunun Trabzonspor tarafından yapıldığını ileri sürdü.



YILDIRIM TRABZONSPOR AVUKATLARIYLA TARTIŞTI
Bu ifadelere Trabzonspor avukatlarından itiraz geldi ve mahkeme başkanından müdahale etmesini istediler. Yıldırım ise, “Dinle, dinle" diyerek Trabzonspor avukatlarına tepki gösterdi. Trabzonspor avukatları da bunun üzerine sanığın kendilerine bu şekilde konuşamayacağını, sadece iddialarla ilgili savunmasını yapması gerektiğini belirtti. Taraflar arasında tartışma bir süre devam etti. Yıldırım, “Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlasa çıksın söylesinler" diye konuştu. Gözaltındayken hastaneye gittiğini belirten Yıldırım, 4 gün dolduğu için serbest kaldığını ancak bunun kendisine bildirilmediğini söyledi. Yıldırım, “Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, 'Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı' ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi" diye konuştu.

"YASA UYGULANMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE DİNLEMEYE BAŞLAMIŞLAR"
Polis fezlekesinde 70 sayfa Ergenekon sanığı Sedat Peker'den bahsedildiğini kaydeden Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz ve Olgun Peker'in Sedat Peker ile ilişkili olduğunu, buradan da kendisinin Ergenekon'a bağlanmak istendiğini savundu. Bu olmayınca 2010 yılında şike yasasının çıkarıldığını ve 2011'de uygulanmaya başlandığını belirten Yıldırım, “Beni yasa uygulanmaya başlamadan önce dinlemeye başlamışlar. Yasadan sonra örgütten dinlemeye başlıyorlar" dedi. Yıldırım ayrıca, Metris Cezaevi'nde avukatlarıyla yaptığı görüşmelerinin de polis dinleme aracıyla dinlendiğini ileri sürdü.

"BU DAVANIN SADECE ŞİKE DAVASI DEĞİL..."
"Bu dava sadece şike davası değil asıl mesele memleket elden gidiyor" diyen Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti tek bir devlettir. Başka bir devlet kurma isteğinin biz her zaman karşısındayız. Diğer Oda TV, Balyoz, Ergenekon davalarında olduğu gibi bu dava da bir operasyondur. Son 7, 8 yıla yönelik bir yargılama. Siz buna ışık tuttunuz. Ölenler oldu. Bunları yapanlar hesabını verecek. Sizin bu davada vereceğiniz beraat kararı buradaki vatansever insanların itibarı değil, memleketin itibarı için gereklidir" sözleriyle sözlü savunmasını talep etti.

hurriyet.com.tr
Editör: TE Bilisim