Çok sayıda ünlü ismin katıldığı gecenin sunumunu Meltem Cumbul yaptı.Kırmızı halı eşliğinde salona giren davetliler geceden renkli kareleri sosyal medyadan paylaştı.Filmin başrol oyuncularından Yılmaz Erdoğan galaya eşi Belçim Bilgin’le katıldı.

‘Gelibolu’nun sonraki adımı

Uğur Vardan: Russell Crowe, ilk yönetmenlik hamlesinde sanki meseleye Peter Weir’ın bıraktığı yerden başlayıp bir anlamda “Gelibolu”nun sonraki adımlarında dolaşmış gibi. “Son Umut”, son derece doğru bir bakış açısına ve vicdana sahip.

Öte yandan Avustralyalı bir babayı ‘Kuvay-i Milliye’ saflarına çekmesi de filmin en ilginç yanlarından. Türk ordusuna mensup subay ve erlerin Anadolu’daki savaşa katılmadan önce hep birlikte Atatürk için kadeh kaldırmaları ve Cem Yılmaz’ın canlandırdığı karakter önderliğinde ‘Hey Onbeşli’ türküsünü söylemeleri filmin doruk noktalarından. Son olarak böyle bir filmin ardından, Cumhuriyet tarihi boyunca sistem eliyle yok edilen evlatları ve onların acılı ebeveynlerini de hatırlıyorsunuz.

Türkü sahnesi dikkat çekici
Ömür Gedik: Son derece güzel bir çalışma. Parantez içinde şunu belirtmek istiyorum; Cem Yılmaz’ın “Av Mevsimi”ndeki “Hayde” sahnesi çok beğenilmişti. Bu filmde de “Hey Onbeşli”yi okumuş, aynı sahneyi tekrar canlandırmış.

En dikkat çeken sahne buydu benim için. Ayşe karakterini oynayan Olga’ya dublaj yapılması beni rahatsız etti. Keşke Türkçe ve İngilizce bilen bir oyuncu oynatılsaydı.

SON UMUT GALA 6 ARALIK 2014

Hollywood tarzı Gelibolu filmi
Alper Turgut: Hollywood kurgusuyla çekilmiş bir Gelibolu filmimiz oldu. Bizim için önemli olan noktası, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan’ın oynaması. İkisi de hem eğlenmiş, hem oynamış. “Av Mevsimi”ndeki Hayde sahnesini de filme uyarlamışlar. Bu Cem Yılmaz açısından çok iyi, demek ki sınırlar ötesinde izlenmiş, Russel görmüş, aynı sahneyi almış.

Kaynak : hurriyet.com.tr