Oniki düşey çizgi ve hepsini ortalarından kesen yatay ! Geldi gitti, gitti geldi derken işte 2017 yılına da veda ediyoruz. Acı, sevinç, keder, aşk,

Oniki düşey çizgi ve hepsini ortalarından kesen yatay !
Geldi gitti, gitti geldi derken işte 2017 yılına da veda ediyoruz.
Acı, sevinç, keder, aşk, sevgi, hüsran bla bla… yaşandı bitti.
Zaman bu, kimse öyle tıkla mıkla ya da sola bakan okla geri alamıyor.
Dersini çıkarmıyorsan seneye de bu yazı geçerli olur ona göre!
Gelecek oniki düşey çizgi için dileğim;
Kimselere çözemeyeceği dertler gelmesin, sevdiklerinin acısıyla yaşatmasın, gördüğünden geri koymasın. Yalana dolana uğratmasın, dirlik düzen huzur içinde sevgi ve anlayışla yaşatsın. Çalışkanlık ve akıl ihsan etsin. Gönül gözünü açsın, parayla şımartmasın.
Allah ne muratları varsa versin… diyeyim de tam olsun.
Sizi bilmem ama ben adım başı para isteyenlerden, uluslararası duygu sömürüsü yaşamaktan, telefonuma gelip oturan ve asla engel koyamadığım reklamlardan, robot seslerle konuşup telefon santralime ulaşamamaktan, vergilerden, bütçemin iki ucunu bir arada tutamamaktan, banka kelimesinden, paradan, insanlarla konuşarak anlaşamamaktan, insanların bu kadar kötü olabileceğine inanmayıp kendimi helak etmekten, dünyanın haline bakıp bakıp içimin acımasından, saygısızlıktan,insanların uzaylı surat mutsuz bakışlarından…
Bıktım usandım. Kiminle sohbete başlasam herkes depresyondayıma getiriyor.
Öyle oniki yirmidörtle çözülür mü bilmem ama dilek ve umut işte insanı yaşatan…
Bu yıl çok sevdiğim bir insanı kanser belasından kaybettim. Kimselere böyle acılar içinde ölüm vermesin lafını da hayatımda ikinci kere söyledim. Yaşamın bir de ölümü var ama bunu anlayamayıp hırs, kin ve kötülükle ölüm nasıl tırıs geçtiklerini anlamış değilim.
Değiştiriyorum boğulmadan.)
(Neyse ki müzik her derde deva…
Yılın en iyi konser ve sahne sanatlarına imza atan, sahnesiyle bizlere broadway müzikallerini sunan, gerek sanatçı seçimi, ışıkçısı, çalışanların zerafeti vb. prodüksiyonu ile iyi ki Zorlu Performans Sanatları Merkezi var.
Burada etkinliğe gitmek beni çok mutlu ediyor. Ayrıca Drama Sahne ile gençlere de olanak vermesi de ayrı bir destek- Geliri hayır kurumlarına bağışlaması da tabii

Bu yıl katıldığım son Zorlu Studio’da ki konserde ; Gevende vardı ve yine çok güzeldi. Farklı tarzlarda parçalar, özgün ve deneysel performanslarıyla dikkat çeken Gevende, Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından biri. 2000 yılında Eskişehir’de kurulmuş, 2006’da ‘’Ev’’ adlı ilk stüdyo çalışmasını yayınlamış.
Türkiye’de ve yurt dışında önemli festivallerde konserler veren Gevende, 2008’de Fransız grup Balbazar ile soundpainting performansı sergilemiş 2011’de çıkardıkları "Sen Balık Değilsin Ki" adlı albümlerinin ardından 2015’te St. Antuan kilisesinde verdikleri konserlerle alternatif müzik sahnesinin aranan isimlerinden biri olmuş. 

Onlar ise kendilerini şöyle ifade ediyor.
“Biz folk, rock, caz ya da herhangi bir tarzı gözetmeden müzik yapmaya alıştık. Parçalar kendi içinde hikâyelerini barındırıyor… Albüm ise paylaşmaya değer bir sesler birlikteliği. Albümden albüme değişen şeylerin başında kendimiz geliyoruz. Ruh halleri, hayat, deneyimler… Çevrede olan bitenlerle içinde yaşadığımız zaman diliminin etkisi altındayız. Kırınardı, elimizdeki şartlarla nasıl hayal kurmanın ötesine geçebiliriz’i ararken gelişti.”

Türkiye genelinde ve dünyanın birçok kentinde önemli festivallere katılan grup St. Antuan kilisesinde verdikleri konser ve akabinde yayımladıkları konserin canlı performans albümüyle hit olmuşlar- “Monochrama” adlı video oyununun müziklerini yapıp, yıllardır sabırsızlıkla beklenen yeni albümleri “Kırınardı”yı bu yılın başında yayımlayıp Tolga Karaçelik’in Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda çektiği klipleri Vertigo ile bütün interneti de sallamışlar.
Vertigo tıp anlamını biliyorsunuz tabii...ha haa...
Dengesini şaşırtır insanın...
İşte her performanslarında müziğinden vokaline doğaçlama
nedir sorusunun cevabını tekrar tekrar veren grup, yepyeni ufuklara sürüklemeye ve sürüklenmeye devam ediyor.

Türkiye alternatif müziğinin en çok övgü alan isimlerden olan Gevende Lokalize Anadolu: Anlık doğaçlamalarla folk, rock, caz ya da herhangi bir tarza kayıp gidiyor.

Şarkılarının bir dili, dini ve kültürü olmayan grup, bütün dünyadaki her bir insana bir yerinden dokunabilecek şarkılar yaratmak istiyor. Sınır olmadan mesela Folk Rock, Psychedelic Folk…
İran, Pakistan, Hindistan, Nepal Londra, Amsterdam ve Terschelling gibi şehirlerin önemli festivallerinde boy göstermiş bu grupla hala tanışmadıysanız tanışın derim.

Müzik terapisiyle ben 2018 e hazırım. Darısı başınıza ! Osmanlı da ruh hastalıklarını müzikle iyileştirirmiş ya… Her eve gerekli.

İyi yıllar.