ANKARA

Eski Seferberlik Tetkik Kurulu Daire Başkanı emekli Tümgeneral Selahattin Kısacık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ilk adımını, 2009'da Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının kozmik odasında yapılan aramayla attığını söyledi.

"Kozmik oda" olarak bilinen soruşturmanın başladığı 2009'da Seferberlik Tetkik Kurulu Daire Başkanı olan emekli Tümgeneral Kısacık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığının kozmik odasının aranmasıyla devam eden soruşturmanın beş yıl sürmesine rağmen somut deliller bulunamadığı için takipsizlikle sonuçlandığını hatırlattı.

Soruşturmayı yürüten polis, hakim, savcı için "TSK'ya kumpas kurdukları" gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Kısacık, "Kozmik oda" aramasını yapan yargı mensuplarının devletin kritik planları ile "vatanseverlerin" isim listelerine ulaşmaya çalıştıklarını aktardı.

Kısacık, şöyle devam etti:

"Aramayı yapan FETÖ firarisi hakim Kadir Kayan'ın davranışları aslında her şeyi ortaya koyuyordu. O günkü sözde soruşturma kapsamında suç unsurlarını aramak yerine hedefine kilitlenmiş şekilde Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının kalbi olan 11 ve 16 numaralı odalardaki gizli bilgilere ulaşmak istiyordu."

"Hakim, Hablemitoğlu ismini arattırdı"
Hakim Kayan'ın soruşturma kapsamının dışına çıkarak, konuyla alakası olmayan farklı bir arayışa girdiğini belirten, Kısacık, "Necip Hablemitoğlu ile ilgili arama yaptı ancak hiçbir şey bulamadı. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün faili meçhul cinayetler işlemiş olabileceği, özellikle örgütü yıllar önce deşifre eden Hablemitoğlu suikastının bunlarla bağlantısı olabileceğine dair yorumlar yapılıyor. Hakim Kayan'ın o günkü arayışı ve bugünkü yorumları bir araya getirdiğimizde birçok soru işareti ortaya çıkıyor." şeklinde konuştu.

"Cinayetleri Özel Kuvvetlere yıkacaklardı"
Kozmik oda aramasına izin verilmemesi halinde FETÖ'nün kara propaganda ile Türkiye'deki bütün faili meçhul cinayetleri ÖKK'ya yıkacağını, bu nedenle aramaların sürdüğü 20 gün boyunca Hakim Kayan'ın yanında bulunduğunu, hiçbir şekilde karargahtan ayrılmadığını ifade eden Kısacık, arama sırasında yapılan usulsüzlükleri ise tutanakla kayıtlara geçirdiklerini söyledi.

"Hakim istediğini bulamayınca üzüldü"
Hakim Kayan'ın aramalar sırasında özellikle seferberlik sırasında halkı düşman kuvvetlere karşı örgütleyecek vatanseverlerin listesine ulaşmaya çalıştığını ancak bütün çabasına rağmen bunu başaramadığını vurgulayan Kısacık, Kayan’ın aramaların sonunda mahkemeye sunacağı rapor dışında başka bir rapor daha hazırlayacağını kendisine söylediğini aktardı. Kısacık, "Bu raporun kime, hangi kuruma gideceği ya da sunulacağını hakime soramıyorduk. Arama tamamlandığında, bölge başkanlığında suç unsuru bulunmamasından dolayı Hakim Kayan, üzüntü içinde olduğunu çok net bir şekilde belli ediyordu." dedi.
Editör: TE Bilisim