MOSKOVA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak, "Akdeniz'de, Ege'de ölen, mağdur olan, zarar gören insanlığın vicdanıdır, insanlığın ta kendisidir. Ben, bu vesile ile Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya, tüm devletlere, tüm halklara büyük Rus edebiyatçısı Tolstoy'un şu güzel mesajını iletmek istiyorum: 'Hayatta en önemli uğraş, iyiliktir.' Tolstoy, başka bir hikayesinde de art niyetle yakılan ateşin o evle birlikte tüm köyü de yok edebileceğini söylüyor" dedi.

Erdoğan, mülteci sorununun çözümünün, sınırları kapatmaktan veya bu insanları denizlerde ölüme terk etmekten değil, ülkelerini onlar için yeniden yaşanabilir yerler haline dönüştürmekten geçtiğini dile getirdi.

"Mescid-i Aksa'nın kutsiyeti ihlal ediliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde Kudüs'te yaşananlara değinirken de "İsrail'in Filistinlilere uyguladığı ayrımcı politikalar Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın kutsiyeti ihlal edilerek tehlikeli bir yere doğru götürülüyor. Bilhassa Suriye, Irak, Mısır, Libya, Yemen gibi yakın çevremiz ile bu bölgelerden kaçan insanların yöneldiği Avrupa sınırlarında tüm insanlığı utandırması gereken hazin manzaralar yaşanıyor" dedi.