İSTANBUL

Beyoğlu Belediyesi Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşan serginin açılışında, Ara Güler'e Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı takdim edildi.

Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi için nişanı almaktan çok nişana layık görülmenin önemli olduğunu söyledi.

1928 yılında İstanbul Beyoğlu'nda dünyaya geldiğini aktaran Güler, hayatı boyunca İstanbul'u gördüğünü belirterek, "İstanbul'un içinde yaşamak yetmez, İstanbul'un kokusunu almak, İstanbul'u tatmak, İstanbul olmak lazım" ifadesini kullandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu'nun farklılıkların, farklı dillerin, farklı kültürlerin mekanı olduğunu vurgulayarak, "Beyoğlu'nu var eden bu evrensel değerleri dünyaya anlatan kişiler var. Ara Güler de dünya çapında bir sanatçı ve fotoğraflarıyla Beyoğlu'nun değerlerini birçok ülkeye taşımayı başarmış bir bilge kişiliktir" şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediyesi'nin kuruluş tarihinden bugüne hiçbir zaman nişan ve berat vermediğini dile getiren Demircan, "Artık Beyoğlu'nun evrensel değerlerine katkıda bulunan kurum ve kişilere bu ödülleri vermek istiyoruz. Buna ilk olarak da Ara Güler'le başladık. Onun şahsında bütün bu değerleri taşıyan herkese minnettarız" dedi.

Ara Güler tarafından çekilen 65 fotoğraftan oluşan sergi, 10 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.
Editör: TE Bilisim