Acı dolu bir yılı geride bırakıyoruz. Lütfen yüz ifadeniz değişmesin. Ben de, çok isterdim yazıma her normal insan gibi acısıyla, tatlısıyla

Acı dolu bir yılı geride bırakıyoruz.
Lütfen yüz ifadeniz değişmesin.
Ben de, çok isterdim yazıma her normal insan gibi acısıyla, tatlısıyla diyerek şöyle afilli bir giriş yapmayı. Lakin Ülke de yaşanan onca acının hemen yanına iliştire bileceğim bir tatlı bulamadım.
Millet olarak yıl boyu çok yorulduk değil mi?
Hepimiz hergün yeni bir gün telaşı ve umudu ile derin bir uykunun içinde olan insanların dünyasında uyandık. Ölüm ve kan kokusu içimize işledi adeta. Yeryüzünün her yerinde ağır ve derin yaralar açılmış durumda. herkes bir şeyleri değiştirme telaşında ve bu değişim yıkarak, yakarak, öldürerek, talan ederek, yok ederek sürüp gidiyor.
Ardı arkası kesilmeyen acılarla bizyorulduk, ülkemiz yoruldu, dağ taş yoruldu. Ama acılar yorulmadı.
Neydi bizi bu kadar sarsan, üzüntüye boğan olaylar? kısaca hatırlayalım.
Yılın ilk acısı 11 Şubat da gerçekleşti. Üniversiteli Özgecan Aslan saldırıya uğrayarak vahşice öldürüldü. Ülkede büyük yankı uyandıran olay, uzun süre tüm kadınların tedirgin dolaşmasına sebep oldu. Henüz Özgecan ın toprağı kurumadan benzer olaylar yaşanmaya devam etti.
31 Mart 2015, Çağlayan Adliyesi”nde rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edildi. Berkin Elvan”ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz”ı rehin alan iki DHKC üyesi tarafından şehit edildi.
10 Mayıs 2015-Kenan Evren öldü. Darbeci Kenan Evren”in ölümü sevenlerini üzdüğü kadar, ona karşı olanlarıda sevince boğdu.
7 Haziran 2015; Türkiye de Genel Seçimler yapıldı. Tek başına iktidar olan parti yok. AK Parti; 258 CHP; 132, mhp; 80, HDP; 80 milletvekili çıkarttı.
20 Temmuz 2015- Şanlıurfa Suruç”ta Patlama Meydana geldi.
Şanlıurfa ilinin Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı intihar saldırısı. Saldırıda 34 kişi öldü, 100” den fazla kişi yaralandı.
6 Eylül 2015, Hakkari Çukurca Dağlıcada Terör Saldırısı. Hakkari Çukurca ilöesi Dağlıca bölümünde terör örgütü hain bir saldırı düzenledi, 16 Asker şehit oldu.
10 Ekim 2015, Ankara Ulus Garı Barış Mitingi Patlaması. Ankarada da miting öncesi, Ankara garına giden köprü altındaki toplanma noktasında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda en az 102 kişi hayatını kaybetti, 186 kişi yaralandı.
1 Kasım 2015; Türkiye 26. Dönem Milletvekillerini seçmek için Sandık Başına gitti. AK Parti MV,317 %49,47, CHP MV; 134 %25,30, MHP MV; 40 %11.90, HDP MV;59 % 10 75.
24 Kasım 2015- Rus Savaş Uçağı Türkiye Tarafından Düşürüldü. Türk F-16 ları sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdü. Hatay ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Bayırbucak bölgesine düşen uçağın Su tipi Rus uçağı olduğu açıklandı.
Tüm bu saydıklarım bir çoğu hepimizin ortak acısıydı. Çok üzüldük, çok ağladık, hep birlikte endişelendik, korktuk.
Ve üzüntülerle eskittiğimiz yıl, tüm yaşadıklarımızı torbasına doldurup sırtlamış bir halde gidiyor. Biz ardından sadece bakıyoruz. Ne bırak şu birkaç anıyı, ne dur biraz daha kal bir şeyler konuşsaydık demiyoruz. Demek istemiyoruz.
Şimdi eski yılı geride bırakıp bir umuttur yeni yıl diyerek yeni bir yıla giriyoruz.
Öyle bir başlangıç yapalım ki; Her yeni güne başlarken içinde bulunduğumuz duruma ve elimizdekilere şükredelim.
Umut edelim. mutluluk isteyelim ve dua edelim. Vatanımıza milletimize, askerlerimize ve kaybettiğimiz tüm şehitlerimize.
1 Ocak benim doğum günüm. Aynı gün doğan tüm okurlarımızın doğum günlerini kutluyorum.
Yeni yılınız kutlu olsun, iyi seneler, mutlu yıllar, sevdiklerinizle, sevenlerinizle.