Cumhuriyetçilerin çoğunluk lideri Kevin McCarthy, Temsilciler Meclisi'nin yeni başkanı seçildi


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Yardımcısından sonra ülkedeki en önemli 3. siyasi pozisyon Temsilciler Meclisi Başkanlığı.

8 Kasım 2022'deki ara seçimlerin ardından Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde başkan seçimleri 15. turun sonunda sonuçlandı.

McCarthy'nin seçilmesinden önceki son saatlerde ABD Temsilciler Meclisinde kaotik ve gergin anlar yaşandı. Cumhuriyetçilerin önde gelenleri, McCarthy'nin 14. tur oylamayı kazanabileceğine güvendiklerini ifade ettiler, ancak sonuç yetersiz kaldı ve yeniden oylama yapıldı.

Cuma gecesinin geç saatlerinde Cumhuriyetçiler 15. Oylamada kendi adaylarını destekledi ve oylama sonunda McCarthy kazandı.

133. tur gerçekleşen seçim de var!


ABD tarihinde en uzun süren oylama 2 ay süren ve 133 tur devam eden 1855'teki seçimdi.


En uzun diğer 3 seçim sırasıyla;

1849: 63 tur 

1859: 44 tur 

1819: 22 tur

Temsilciler Başkanı Kevin McCarthy kimdir?


1965 doğumlu Kevin McCarthy, ilk kez 2006'da Cumhuriyetçi Partiden Kongre üyesi seçilmişti. Aslen iş insanı olan Kaliforniyalı siyasetçi, 2018'den bu yana Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin azınlık lideri olarak görev yapıyordu.

Trump'ın sıkı destekçilerinden McCarthy, 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına itirazında Trump'ın yanında yer almıştı. Daha sonra seçimlerin meşru olduğunu kabul eden Cumhuriyetçi siyasetçi, 6 Ocak 2021'de Kongre binasına gerçekleştirilen saldırıyı da kınamıştı.
ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Kevin McCarthy, California’nın 20. Bölgesinden milletvekili ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanıdır. McCarthy ilk olarak 2006'da Kongre'ye seçildi ve Bakersfield'ın yerlisi ve dördüncü nesil Kern County sakini. Sığır çiftçisinin torunu ve itfaiyecinin oğlu olan Kevin, işçi sınıfından bir ailede büyümüş.

McCarthy, Washington'da California’nın Kern, Fresno, Tulare ve Kings ilçelerinin bazı kısımlarını temsil ediyor.

21 yaşında ticarete atıldı

21 yaşında sıfırdan kendi küçük işletmesi olan Kevin O's Deli'yi kurdu. McCarthy, 2002'de California Eyalet Meclisi'ne seçildikten ve Meclis Cumhuriyetçi Lideri olarak görev yaptıktan sonra, 2006'da Kongre'ye seçildi. 2014'te Çoğunluk Lideri seçildi.

Öncülüğünü yaptığı "Amerika'ya Bağlılık" aracılığıyla, meclites, kontrolden çıkmış hükümet harcamalarını kesmek, yüksek maaşlı işler yaratmak, Amerikan’da üretim ve Amerikan enerji bağımsızlığını teşvik etmek ile bireysel özgürlük için mücadele etmek için çalışıyor.