Amerikan Basketbol Ligi olarak bilinen tüm dünyada kısaltmasıyla bilinen NBA’de yeni sezon resmen başladı.

6 Haziran 1946 tarihinde Basketball Association of America (BAA) ismiyle kurulan bugün adı NBA olan Bugünkü adı olan "National Basketball Association" ise 1949 yılında ABD'de kurulmuş bir diğer profesyonel lig olan "National Basketball League" (NBL) ile birleşmesinden sonra alındı.

Şu anda NBA'de 30 takım var. Lig, Doğu Konferansı ve Batı Konferansı olmak üzere iki konferans bulunuyor. Doğu konferansının Atlantik, Orta ve Güneydoğu adlı üç bölümü vardır. Batı konferansında ayrıca Kuzeybatı, Pasifik ve Güneybatı olmak üzere üç bölüm vardır. Her bölümün 5 kulüp bulunuyor.

Kuzma damga vurdu!

NBA'de Wizards, Pistons karşısında 120-99'luk galibiyet elde etti. Kyle Kuzma, 25 sayı 6 ribaund 1 blok ile maça damgasını vurdu.

Washington ve Detroit ilk çeyrekte liderliği ele geçirdi, ancak oyun devam ederken Wizards'ın yetenek avantajı ortaya çıktı. Washington ilk yarıda çift haneli sayılarla önde gitmezken, ikinci çeyreğin sonlarına doğru bir Pistons koşusuna rağmen liderliği asla bırakmadı.

Bradley Beal sırtındaki sakatlık nedeniyle oyundan ayrılmak zorunda kalırken, Will Barton sadece 9 şut girişiminde 16 sayı ile takdire şayan bir şekilde doldurdu. Kristaps Porzingis, savunması zayıf olmasına rağmen hücumda da iyi bir gece geçirdi.

Pistons'da Bojan Bogdanovic 25 sayı kaydetti

Türkiye’nin yakından tanıdığı isim Bojan Bogdanovic ise 25 sayı ile takımın en skoreri oldu.