Kristof Kolomb Amerika’yı gerçekten keşfetti mi?  Kolomb’un yolculuğu kimlerin planıydı. Bu konular üzerine derinlemesine girdiğimizde tarih sayfal

Kristof Kolomb Amerika’yı gerçekten keşfetti mi?  Kolomb’un yolculuğu kimlerin planıydı. Bu konular üzerine derinlemesine girdiğimizde tarih sayfalarında yazılanların ve bizlere öğretilenlerin doğru olmadığını görüyoruz. Yahudilerin dünyanın dört bir yanına dağılması Mesih planında yer alan kehanet ve Kabalacıların büyük planı…

Kolomb'un  Amerika ‘yı keşif  hikâyesine biraz geriye  giderek değinelim. 1492 yılında 31 Martta İspanya Kralı ve Kraliçesi Yahudilerin ülkeyi üç ay içinde terk etmelerini emreden kararnameyi imzalarlar. Yahudiler olayın planlayıcısı konumundaki Kabalacılar dışında, korku ve tedirginlik içindedirler. Ve Mesih kehanetinin gerçekleşmesini değil kendi geleceklerini düşünmektedirler.
Sürgünün planlayıcıları nereye gidilebilir sorusunun cevabını elbette düşünmüş olmalıydılar.

Mesih planındaki kehanet Yahudilerin dünyaya yayılmasını öngördüğüne göre, İspanyadan sürülen Yahudiler de bu hedefe göre rota çizmeliydi. Bu öyle bir sürgün olmalıydı ki, Yahudilerin, daha önce hiçbir Yahudi bulunmayan topraklara da ayak basmasını sağlasın, onları dünyanın dört bir yanına dağıtsın. Kabalacıların bu konu hakkında uzun uzadıya düşündükleri ve çözüm ürettiklerinin en açık göstergesi, kuşkusuz Kolomb’un yolculuğuydu. Kendiside bir Kabalacı olan Kolomb Yahudiler için iyi bir yer bulmayı hedefliyordu. İzlediği rotanın kendisini dünyanın daha önce gidilmemiş bir yanına götürecek olduğunu düşünürsek Yahudilerin dünyanın dört bir yanına yayılması şeklindeki kehanetle tam bir uyum içinde olduğunu görebiliriz. Kolomb yola İspanyadan kovulan Yahudilere ayak basmadıkları topraklara ulaştırmak için yola çıkıyordu. Nitekim İspanyadan sürülen Yahudilerin bir kısmıda Kolombla birlikte yola çıkıyordu.  1492 ‘de İspanyada katliamlar Müslümanlara etnik temizlik yapılırken, Yahudilere de yeni topraklar için yol açılıyordu.

Tarihte yer alan Yahudi sürgünleri dedikleri Mesih ile ilgili kehanetlerin gerçekleşmesi için Kabalacıların planının bir parçası olduğunu artık biliyoruz.

Yani Yeni Siyon Krallığının kurulması için atılan stratejik adımların bir parçası

Peki İspanya’da bunlar olurken Kolomb, emrine verilen üç gemiyle birlikte aylar sonra ne yapıyordu?  Kolomb Batı Hint Adalarına ulaşarak karaya çıkıyordu. Ve o günden sonrada dünyanın resmi tarihine zoru başaran korkusuz denizci, Yeni Dünyayı bulan büyük kâşif ve dünyanın kaderini etkileyen unutulmaz bir isim olarak bizlere yutturulacaktı.

Peki, acaba gerçekten Kolomb böylesine büyük bir iş başarmış mıydı?  Diğer bir deyişle Amerika’yı gerçekten o mu keşfetmişti. Elinde hiçbir bilgi, harita, vs. yokken dünyanın bilinmeyen denizlerine korkusuzca mı açılmıştı? Kolomb anlatılanın aksine yola yalnızca cesaret ve özentilerine dayanarak çıkmadı.

Yeni Dünyanın yolunu ona gösteren, fakat gizli tuttuğu önemli haritalar edinmişti. Kolomb Floransalı Toscanelli den faydalanmış mıydı? Batı yolunu Toscanelli biliyor muydu? Yoksa Toscanelli’de bilgileri başkalarından mı almıştı? Kolomb’dan çok daha önceleri çizilmiş olan haritalar Atlantik’in iyice batısındaki adaların varlığını bildirmekteydi. 

Acaba Kolomb yenidünyanın yolunu biliyor muydu?  Sorusunun cevabını bulmak için 1990 yılında Cadix üniversitesinden 18 öğrenci John Dyson adlı yazar ve Louis Coin adlı bir Kaptan Kolomb’la aynı kaderi paylaşmak için aynı yolculuğu yaptılar. Coin 20 yüzyıldır Kolomb’un günlüğünü kelime, kelime incelemiş ve yüzlerce hata bulmuştu.  Ve yavaş yavaş Kolomb’un söylediği yolu izlemediğini anlamıştı. Anlaşılan Kolomb karanlıkların denizine giden bir yol biliyordu.

Coın Kolomb’un günlüğünde 3 kez gizli haritadan bahsedildiğini bildiriyordu. Acaba Kolomb’un günlüğünde niçin haritalara rastlanmıştı.  Bunun tek cevabı olabilir. Kolomb doğru yolu bildiğine göre gittiği yolları kaybetmemiş, yalancı bir günlük tutmuştu. Luıs Coın Kolomb’un günlüğündeki hataları şöyle sıralıyordu.

1-Akıntı saatin yelkovanı yönünde olduğundan Kolomb’un dediği gibi Kanarya adalarının güney doğusunda olması imkânsız; güneyden olması daha mantıklı.

2- Karşıt akıntılara rastladık diyor Kolomb Eylül başında Ama bu dönemde akıntı kuzey doğudan.

3- Deniz az tuzlu diyor Kolomb. Ama bu güneydeki yolun çok tuzlu olduğu biliniyor.

4-Kolomb çok fazla balık var diyor. Ama Kanaryaların doğusunda hiç de fazla balık yok.

5-Kolomb yedi günde Hindistan’a geldim diyor. Eğer söylediği gibi Kanaryaların doğusunda yüzüyorsa bu imkânsız.

Tüm bunlar gösteriyor ki aslında büyük kâşif yola çıkmadan önce her şey hazırdı. Kabalacı Kolomb kıtaların nerede olduğunu öğrenmiş, ilgili haritaları edinmişti. Olay önceden organize edilmiş kurgulanmış kararlaştırılmış bir yalanın uygulamaya konmasından başka bir şey değildi. Ama Kabalacı denizci yüzyıllardır dünyaya gözüpek kahraman olarak olarak tanıtılmaktadır.

Bir de şuna değinmeden edemeyeceğim. Kolonunu eline verilen harita ile Amerika’nın keşfi esnasında orada 30 milyon Kızılderili yaşıyordu. Şimdi ise 2 milyonluk kayıp bir ırk oldular. Amerika kıtasında katliam Kolomb ile başlamıştır. Köle ticaretini de başlatan ilk kişiydi.

Amerika’yı Kolomb keşfetmedi. Amerika zaten keşfedilmişti. Kolomb Yeni Dünya Düzeninin bir piyonu olarak verilen görevi yerine getirdi.