AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, anayasa değişikliği konusunda muhalefetle anlaşmak zorunda olduklarını bildirdi.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de hükümet, muhalefet, basın ve sivil toplum kuruluşlarının 1982 Anayasası'nın "darbeci anayasa" olduğu, Türkiye'ye dar geldiği, bu anayasayla yürünemeyeceği fikrinde birleştiğini söyledi.

"Hadi değiştirelim dediğimizde herkes bir bahane uyduruyor" diyen Üstün, "Kimisi 'yerim dar' diyor, kimisi 'şöyle, böyle' diyor. AK Parti de 'bunu değiştirelim' diye ifade etti, beyannameye de koydu, hükümet programına da yeni bir anayasa yapacağını taahhüt etti ama milletimiz şunu da gözden kaçırmasın. AK Parti'nin oy kullanabilecek 316 milletvekili var, bu milletvekili sayısıyla maalesef anayasayı değiştiremiyoruz, buna gücümüz yetmiyor" dedi.

Anayasa değişikliği konusunda muhalefetle anlaşmak zorunda olduklarını vurgulayan Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhalefetin desteğiyle biz ancak anayasayı değiştirebiliriz. Sayın Başbakanımız bunu bildiği için şu anda muhalefet partilerine gidiyorlar. Yeniden bir sayfa açalım, masa oluşturalım ve bu masada konuşmaya devam edelim. Biz konuşursak ortak noktada buluşacağımıza inanıyoruz. Zaten insan haklarında, hak ve özgürlüklerde artık dünyada bunlar netleşmiş durumlar. Üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylüyoruz. CHP'liyle bizim insan haklarına bakışımız arasında bir fark yok. O bakımdan bunlar çok kolay geçeceğimiz maddeler. Bu bakımdan biz öncelikle bu masanın kurulmasını arzu ediyoruz. Sayın Başbakanımız da bunu talep edecektir.

Bizim dileğimiz, muhalefetin bu iş birliğinden kaçmaması çünkü onlar da bildiğim kadarıyla seçim beyannamelerinde aynı sözü verdiler. Şimdi bundan kaçmaları, çok yanlış bir durum olur. 2019 seçimleri geldiğinde de milletimiz bunu not eder ve hesabını sorar. Umarım inşallah buradan hayırlı sonuç çıkar ve liderler de bir makulde buluşur."
Editör: TE Bilisim