Merhaba kıymetli okurlarım zor iştir insanın kendini anlatması karşı tarafa ifade etmesi en kolayıda yanlış anlanılmasıdır.

Evet belki ifade özğürlü var ama ifade edebilmek çok zor kendini bu zamanda. Önyargının her yeri parsellediği günümüzde ağzınızdaki söz bitmeden konuyu yanlış anlamaya müsait insanlar. Buna bağlı olarakta çabuk sinirlenme veya hiç değmeyecek konuları uzatma gelebiliyor devamında, aslında çabuk sinirlenme bazı kişilik yapılarına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Kızgın olmaya hepimizin hakkı var. Hayata, kişilere dair doğal olarak hepimizin fikirleri ve beklentileri var ve zaman zaman bu beklentiler karşılanmayabilir. Sıra beklerken önümüze biri geçebilir, trafikte saatlerce sıkışıp kalabiliriz ya da bozuk bir mal satın alabiliriz. Böyle durumlarda kimse sizi kızgın olduğunuz için eleştirmez. Asıl önemli olan kızgınlığınızı nasıl ifade ettiğiniz. Belki de kendinizi böyle durumlarda bulunduğunuz ortamdan bir süreliğine uzaklaştırabilirsiniz. Ya da telefonda bir tartışma yaşıyorsanız bu konuyu daha sonra konuşmak istiyorum deyip sakinleşmek için kendinize zaman ayırabilirsiniz. 

Karşınızdaki insanı dar bir kalıba sokmak kızgınlıgını, sevincini, bazen içsel duygularının dışa vurmasına müdahale daha doğrusu onda beğenmediğinizi söylediğiniz konunun aşırısını daha ileri boyutta yapmak doğru bir davtanış biçimi değildir konuları uzatmak saplantılı bir davtanış biçimidir. Elbette bir konu üzerinde anlaşmazlık olur bir tartışma yaşanır ama o konu uzayıp gitmez. 

Buna bağlı olarak bazı aşırı kurgu ve ön yargı taşıyan yanlış anlamaya müsait olan insanlar başkalarına nadiren güvenir ve zararsız yorum ve davranışları kötü niyetli olarak yanlış anlama eğilimindedir. Ve kesinlikle kendilerinde hata görmez tahammülsüzlüklerini bilakis çok tahammüllü gibi düşünüp öyle inanır ve inandırırlar. 

İçinde bulunduğumuz zamanda insanın hiç tanımadığı birisine ön yargısı gayet normal olabilir kişilere göre değişen bir durumdur bu şahsen ben tanımadığım bir kişi hakkında nötr olurum. Sevgi ve saygıyla yaklaşırım yanılırsam bir kere yanılırım. İnsana yatırım çok önemli. Bir kişiyi kazanabiliriz eğer gittiği yol çok yanlışsa bile sevgi saygı varsa zahmette olmalıdır ve emin olunki karşılıksız kalmaz mükâfatı çok güzel olur bir insan kazanmak ve topluma bir insanı kazandırmak. 

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.