Anne.

Ne kadar anlam içeren bir kelime aslında.

Aşk, mutluluk, sığınak, güven, hüzün, bağlılık, sevgi...

Peki ya annemizin kıymetini biliyormuyuz? Bir şeyleri kaybetmeden değerini anlamanız lazım ki, sonradan üzülen taraf olmayın. Anne sevgisi hiç bir şeyle eş değer değildir. En saf hali en gerçeğidir. Sizin kötülüğünüzü istemeyen, hep iyiliğinizi isteyendir. En iyi siz olun, en başarılı siz olun, en mutlu, en sağlıklı siz olun ister. O zaman sizde en iyisi, en başarılısı olun. Çalışın azim yapın. Kendi çabalarınızla ne kadar yükselebiliyorsanız yükselin. Kendinize iyi bir meslek edinin. Bir yol çizin. En azınan adım atın. Siz başarmaya başladığınızda belkide çevrenizde bu başarınızı kıskanan, çekemeyen insanlar olacaktır. Ama annenizin gururu siz olucaksınız. Anne kıymeti paha biçilemez. Onun varlığı size güç olacaktır. İster yaşıyor olsun, ister ölmüş... Her zaman kalbinizde ki varlığı size en büyük güç olur. Annenize onu sevdiğinizi söylemekten,sarılmaktan çekinmeyin. Söyleyemiyorsanız da sevginizi belli edin. Yanında olun dinleyin, yardım edin. Tüm yük annelerinizde olmasın. Onların da konuşup rahatlamaya ihtiyaçları olabilir. Bazen evlat, bazen arkadaş olun, yoldaş olun. 

Unutmayın bu dünyada hiçbir çıkarı olmadan seven, evladı için her türlü zorluğa göğüs geren bir kişi varsa, o da annedir. Annenin sevgisi temizdir, saftır ve karşılıksızdır. Bir anne için en mühim şey evladıdır. O, ancak evladı mutlu olduğunda mutlu olabilir; evladı mutsuz olduğunda kendisi kahrolur. Bir anne,  çocuğu için onca zahmete katlanıyorsa bize düşen de annelerimizin değerini her zaman bilmektir. 

“Anne hakkı ödenmez’’  diye klasik bir söz vardır. Evet,  söz klasiktir; fakat manası derindir. Ne yaparsak yapalım, gücümüz, annemizin üzerimizdeki hakkı ödemeye yetmeyecektir. Onun bizim için yaptığı her şeyi yapsak dahi, bizi karnında taşıdığı dokuz ay daha ağır gelecektir.