Antalya'da yaklaşık 2 bin metrekarelik alana kurulu Kelebek Park'ta Filipinler'den getirilen 12 farklı türde bin 700 kelebek bulunuyor.

İşletmenin Genel Müdürü Barış Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluş aşamasında ABD, Avrupa ve Asya'daki 20'den fazla kelebek parkını incelediklerini söyledi.

Parkın İstanbul ve Konya'dan sonra Türkiye'nin üçüncü kelebek parkı olma özelliğini taşıdığını anlatan Dursun, ilk etapta Filipinler'den özel kutularda 12 türden yaklaşık bin 700 kelebek getirdiklerini ifade etti.

Kelebeklerin, gelişim evrelerinden biri olan "pupa" döneminde kendilerine ulaştığını kaydeden Dursun, söz konusu canlıların 32 derece sıcaklıktaki yüzde 70 nem oranına sahip "doğumhane" olarak adlandırılan camlı bölmede pupalarından çıktığını, yaklaşık bir gün kanatlarını kuruttuktan sonra parkta uçuşmaya başladığını anlattı.

"Amacımız turizmi çeşitlendirmek"

Kelebek Park'ta 100'den fazla türde bine yakın bitki ve çiçek de kullanıldığını belirten Dursun, "Amacımız turizmi çeşitlendirmek. Flora ve fauna turizmine katkıda bulunmak. Parka yılda 200 binin üzerinde ziyaretçinin geleceğini tahmin ediyoruz. Yakın zamanda parktaki kelebekleri çeşitlendirmek istiyoruz. 25 ülkeden 100'e yakın türü kelebek parkına getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Kelebekler bir günden fazla yaşıyor"

Halk arasındaki "kelebeklerin bir gün yaşadığı" inanışının yanlışlığına işaret eden Dursun, şöyle konuştu:

"Kelebekler bir günden fazla yaşıyor. Bizdeki kelebekler iki haftayla dört hafta arasında yaşıyor. Bir günde ölen kelebeğimiz hiç olmadı. Bizdeki kelebek döngüsü pupa evresiyle başlıyor. Pupa, kelebek tırtılının bir sonraki evresidir. Parkımızdaki kelebekler çiçek nektarıyla besleniyor. Daha sonra da çiftleşmek üzere eş arıyor."

Dursun, Kelebek Parkı ziyaretçilerinin, içinde kraliçe ve 5 bin dolayında işçi arının bulunduğu "cam kovan"da bal yapımını da izleyebildiğini belirterek, botanik bahçe, karınca yaşam alanı, vahşi hayvan ve kuş çeşitleri gibi üniteler oluşturacaklarını sözlerine ekledi.