(Şeriat söz tanımaz)

Türklerin tarihinde uğradıkları en büyük vahşet Arapların Türklere yaptıkları katliamlar, dünyada bu güne kadar yapılan Amerikan yerlilerinden sonraki en büyük soykırımdır. Türklerin Müslümanlığı ile ilgili 670’li tarihlere dayanan bilgiler, okul kitaplarında 740’lı tarihe kadar yer almamıştır. Şimdi bu atlanan 70 senelik tarihe bir göz atalım:

Bu 70 yıl süren Türk-Arap savaşlarının en önemli noktaları ve sonuçları şöyle;

1- 100.000'in üstünde Türk katledilmiştir.
2- 50.000'in üstünde Türk genci köle ve cariye yapılmıştır.
3- Şehirler yağmalanmış, ganimet diye halkın her şeyi talan edilmiştir.
4- Tüm zenginlikler, tarihi eserler yok edilmiş, yakılmış, yıkılmıştır.
5- Dünyanın en büyük katliamlarından biri olan “Talkan katliamında” 40.000 Türk’ün kesilerek 24 km yol boyunca ağaçlarda sallandırılmıştır

6- Aynı şekilde “Curcan katliamında da esir alınan 40.000 Türk’ün nehir kenarında kafaları kesilmiş, nehrin suyu kıp kızıl olmuş, cesetler yine ağaçlarda sallandırılmıştır.
7- “Teslim olursanız canınız bağışlanacak” sözü hiç bir zaman yerine getirilmemiş, “şeriat söz tanımaz” denilerek kadın-erkek kılıçtan geçirilmiştir.
8- Araplar tarihte yaşadıkları bu en büyük yağma ve talandan çok büyük servet elde etmişlerdir.

Hicaz'da ve Musul'da katlettikleri Türk askerlerinin, ölmüş çocukların ve yaralıların etlerini sattıklarını çeşitli kaynaklarda yer alır bunlardan bazıları şöyle:

Kaynak-1: Hicaz çöllerinde bir avuç Türk’ün kahramanlığı, (ihtiyat zabiti Mehmet Oral'ın anıları)
Kaynak-2: Alman kaynakları burada da Musul’da pazarda insan eti satan bir grup arapın asıldığı yazıyor.
Kaynak-3: Yüzbaşı Selahattin’in (İlhan Selçuk)

Ayrıca Araplardan başka, aynı vahşiliği doğuda Ermeniler de yapmıştır. Erzurum’da insan eti satan Ermenilerin varlığı bilinmektedir.

Bu bilgilerin tamamı islami kaynaklardan, Ebu Cafer Taberî ve bilim ve uygarlık tarihçisi olan Prof. Dr. Zekeriya Kitapçı gibi İslami tarihçi ve yazarlardan alınarak düzenlenmiştir.

(Sürecek)