Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Amerika Birleşik Devletleri yapılanması ASKON USA geçtiğimiz günlerde kuruldu.

Derneğin Başkanlığını ise ABD’de uzun yıllardır yaşayan iş insanı Ayhan Özmekik yapıyor. Özmekik yaptığı açıklamada ‘Anadolu topraklarının birikiminden aldığı güç ve büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak, temsil ettiği adalet ilkesiyle, “haklı zenginlikler” üretmek gayesi ile Amerika’nın birçok eyaletinden yaklaşık 200 arkadaşımızla ASKON USA (Anadolu Aslanları İş İnsanları Derneği) çatısı altında buluştuk.’ açıklamasını yaptı.

Özmekik ayrıca ‘Birlikte yürüteceğimiz çalışmalarla iki ülke arasındaki karşılıklı ticarete katkı sunacağımız gibi, dostane ilişkilerin de gelişmesine katkı sunacağız. Çıkmış olduğumuz bu yolda hayırlı, güzel işler yapmak için birbirimizle yarışacağız. Amerika da büyük bir ihtiyacı giderecek olan bu iş insanları derneğimiz tüm vatandaşlarımız için önemli görevler üstlenecektir. Derneğimiz Türkiye’nin en büyük STK’larından biri olup 81 ilde ve birçok ülkede temsilciliği bulunmaktadır.’ ifadelerini kullandı.

ASKON USA’den Bakan Nebati’ye ziyaret

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere ABD'de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ASKON USA’i kabul etti.


Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak ASKON USA Başkanı Ayhan Özmekik ‘Çeşitli temaslar nedeniyle ABD’de bulunan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati Bey’i ASKON USA heyeti olarak ziyaret ederek, istişarelerde bulunduk. Nazik kabulleri ve heyetimize gösterdikleri ilgi için şükranlarımızı arz ederim.’ dedi.

Görüşmeye ASKON USA Yönetim Kurulu Üyeleri ve temsilcileri katılırken Büyükelçi Murat Mercan da hazır bulundu.

ASKON Genel Başkanı da görüşmeyle ilgili olarak ‘Dünyanın her noktasındaki iş insanlarımızla bir arada olarak bizlere güç ve heyecan katan muhterem Bakanımız Nureddin Nebati ‘ye şükranlarımı arz ediyorum. Amerika’nın tüm eyaletlerindeki yapılanmalarımızla hızla büyüyen Askon Usa ekibimize kolaylıklar diliyorum.’ açıklamasını yaptı.