AYSAD Başkanı  Ömer Kadir Arpacı, “Dünya ticaret hacmi 150 milyar dolar civarında olan ayakkabı sektöründe Türk ayakkabı üreticileri olarak 6’ıncı sırada yer alıyoruz. Bu yıl 1.5 milyar dolar civarında ayakkabı ihracatı gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum. AYSAF’ın ayakkabı ihracatına katkısı büyük. Firmalarımızın fuarda 500 milyon dolar civarında iş bağlantısı yapmasını bekliyoruz.”

 CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, “Fuarda, ayakkabı yan sanayi sektörüne yön veren 450’nin üzerinde marka, yeni ürün ve teknolojilerini yerli ve yabancı sektör alıcıları ile buluşturdu. Sektör ihracatına ve iş hacmine büyük katkı sunacak fuarımızın ilk gününde Rusya, Ukrayna, İtalya, Almanya, İran, Pakistan, Hindistan, İspanya ve Türki Cumhuriyetlerden alıcıları ağırlıyoruz.”

 Türk ayakkabı yan sanayi sektörünün en büyük buluşması olan 63.Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF), CNR EXPO Yeşilköy’de. CNR EXPO Yeşilköy’de 18-21 Kasım tarihleri arasında sürecek  fuarda,  taban, ökçe, aksesuar, tekstil, kimyevi maddeler gibi sektöre dair tüm teknolojik gelişmeler ve ürünler grupları görücüye çıkarıldı. Bu yıl 60 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık, Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Vakfı (TASEV), Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) iş birliğinde, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile gerçekleştiriliyor.  

 “Ayakkabı üretiminde 6’ıncı sıradayız”

 Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkanı Ömer Kadir Arpacı Türkiye’nin ayakkabı ihracatından yükselen güç olduğunu ifade ederek, “Dünya ticaret hacmi 150 milyar dolar civarında olan ayakkabı sektöründe, Türk ayakkabı üreticileri olarak 6’ıncı sırada yer alıyoruz.  Şu an 1 milyar dolar civarında olan ayakkabı ihracatımıza yan sanayiciler olarak büyük destek sunuyoruz. Bu yıl ayakkabı ihracatında 1.5 milyar dolar civarını bulacağımızı tahmin ediyorum. Fuarın ihracata büyük katkısı olacak. Fuarda firmalarımızın 500 milyon dolar civarında iş bağlantısı yapmasını bekliyoruz. Bu yıl ilk kez dünyanın en büyük fuarlarından önce trendlerimizi görücüye çıkaracağız. Ayakkabıda trendleri takip edilen ülke haline gelmeyi hedefliyoruz. Bunu ülke olarak tekstilde başarmış bulunuyoruz. Ayakkabı sektöründe de çok yakın bir zamanda dünyada takip ediliyor olacağız” dedi.

 Yan sanayide verilerin sağlıklı bir şekilde ölçümlenmesi talep ediliyor

 İstanbul’un ayakkabı üretiminde bir üs olduğunu ifade eden Ömer Kadir Arpacı, şöyle konuştu: “Ayakkabı yan sanayi üretiminin yüzde 90’ı İstanbul’da yapılıyor. Sektör olarak en önemli talebimiz verilerimizin sağlıklı bir şekilde ölçümleniyor olması. Odaların, yan sanayi sektörü verilerini sağlıklı bir şekilde toparlamasını bekliyoruz. Gücümüzü gösteremediğimiz için hiçbir yerde temsil şansımızı kullanamıyoruz. Defalarca ilgili kurumlara talebimizi ilettik. Bu konuda çalışmaların başlamasını dört gözle bekliyoruz.”