Washington Wizards, 2022-23 Sezonu Boyunca 25. yıl dönümünü kutluyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington merkezli takım Washington Wizards yani Washington’un Sihirbazları olarak 25. yaşında.

Washington, 25. Yılına özel beyaz, mavi ve bronz formayla vurgulanan yeni Classic Edition formasını açıkladı. Wizards aynı zamanda sezon boyunca belirli maçlarda Classic Edition formalarıyla aynı anda kullanılacak olan aynı stilde yeni tasarlanmış logo ile arenaya çıkıyor.



Ekip ayrıca, takımın dijital platformlarında, maç gecelerinde arenada ve D.C. genelinde tabelalarda kullanılacak olan klasik mavi ve bronz renk grubuna yeni bir soluk getiriyor.

Washington, ekibin 1997'de isim değişikliğine neden olan motivasyonu ise silahlara dur demek. Eski adı bullets mermiler anlamına geliyordu. Başkentte silahlı şiddetle mücadele etmek için çalışan kuruluşlar için farkındalık yaratmaya ve fon sağlamaya devam edecek. 2022-23 sezonunda, tüm Washington Bullets mağaza içi giyim satışlarının %25'i, kendini anlayış, barış ve uyumu teşvik etmeye adamış bir kuruluş olan Alliance of Concerned Men'e (ACM) bağışlanacak. Monumental Sports & Entertainment Foundation da bu bağışı 10.000 $

 



25. yıla özel silahlı şiddete karşı turuncu renkle farkındalık

Önümüzdeki sezondaki maçların birisinde Wizards, ülkeyi kasıp kavuran silahlı şiddet krizi konusunda farkındalığı artıracak ve taraftarları nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda eğitmeye yardımcı olacak. Katılan hayranlar turuncu giymeye teşvik edilecek ve yerel aktivistlerden ve kuruluşlardan destek alacak.


 

Ekip, geçmişlerini onurlandırmak için Wizards markasının kuruluş yıllarını kutlayacak ve hayranları son 25 yılın en önemli oyuncuları, anları ve temalarıyla buluşturacak. Hayranların tümü Wizards web sitesinde ve sosyal kanallarda bulunabilecek video özellikleri, makaleler ve podcast'ler aracılığıyla ekibin son 25 yılı hakkında daha fazla bilgi edinecekler.


25. sene kutlanıyor

Sezon boyunca belirli oyun gecelerinde, arena içi taraftar deneyimi 25. yıl dönümü temalı programlamayla devralınacak. Öne çıkanlar arasında, son 25 yılın seçkin mezunlarına odaklanan “Büyücülerinizi Tanıyın” özellikli röportajlar, nostalji temalı geceler, oyunlar ve 90'ların sonları, 2000'lerin başlarındaki en ikonik müzik ve görüntülerden bazılarının kullanıldığı ödüller ve çok daha fazlası yer alacak.

Wizards' Classic Edition 90'ın ilham verici nostaljik forması, serinin son 25 yılındaki önemli anları, geçmiş ve şimdiki yetenekleri ve yeni formalara yakından bir bakışı içeren videoyu tanıtıyor.


Washington Wizards hakkında:

Washington Wizards, ABD’nin Başkenti Washington, D.C. merkezli Amerikan profesyonel basketbol takımıdır.

Wizards, ligin Doğu Konferansı Güneydoğu Bölümü'nün bir üyesi olarak Amerikan Ulusal Basketbol Birliği'nde (NBA) mücadele eder. Takım kendi sahasındaki maçlarını Washington D.C.'nin Chinatown semtindeki Capital One Arena'da oynuyor.

Takım ilk olarak 1961'de Chicago, Illinois'de Chicago Packers olarak kuruldu; sonraki sezon Chicago Zephyrs olarak yeniden adlandırıldılar. 1963'te Baltimore, Maryland'e taşındılar ve adını aynı adlı önceki bir takımdan alarak Baltimore Bullets oldular.

1973'te ekip Washington merkezine taşındı ve adını önce Capital Bullets, ardından sonraki sezon Washington Bullets olarak değiştirdi. 1997'de kendilerini Wizards olarak yeniden markalaştırdılar.



Wizards dört NBA Finalinde oynadı; 1978'de kazandılar. 28 playoff oynadılar, dört konferans şampiyonluğu kazandılar (1971, 1975, 1978, 1979) ve sekiz lig şampiyonluğu kazandılar (1969, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1979, 2017). 1975'teki en iyi sezon rekorları 60-22 idi. Wes Unseld, franchise tarihinde MVP (1969) olan ve Final MVP ödülünü kazanan (1978) tek oyuncudur. Dört oyuncu (Walt Bellamy, Terry Dischinger, Earl Monroe ve Unseld) Yılın Çaylağı ödülünü kazandı.