Merhaba kıymetli okurlarım...

Türk bayrağı ilk kez Osmanlı İmparatorluğunun 31. padişahı olan Abdülmecit'in tahtta olduğu dönemde tasarlanmıştır. 29 Mayıs 1936 tarihinde ise resmi olarak Türkiye Cumhuriyetinin ulusal bayrağı ilan edilmiştir.

Türk bayrağındaki kırmızı rengi Kurtuluş Savaşı sırasında vatanımız için şehit olan askerleri ve milli mücadeleyi temsil eder. Ay ve yıldız ise özgürlüğün sembolüdür. Türklerin hiçbir zaman, hiçbir ülkenin boyunduruğunda olmayacağı anlamına gelir.

Genel anlamda ise bir milletin, belli bir topluluğun veya bir kuruluşun simgesi olarak kullanılan, renk ve biçimle özelleştirilmiş, genellikle dikdörtgen biçiminde kumaş, sancak, Öncü, Simge ve sembol'üdür.

Her ülkenin bayrağı kendi kutsalıdır, bu düşünce "Türk Milleti'ne" kendi bayrağımız Ay Yıldız üzerine şehitlerimizin kanıyla bir destan yazıldığı için yüreklerimize işlemiştir.

Yani biz'de bayrak yakmak değil hâşâ sema'da dalgalanan bayrağımıza uzanan eller yanar.

Suriye'de bayrağımıza yapılan saygısızlığı yapan kişiye sözüm:

Bayrağını yaktığın Türkiye Cumhuriyeti senin ülken de "Suriye" iç karışıklık'tan dolayı komşumuzun sivil Halk'ın bize ihtiyacı var diye koşulsuz kapılarını açtı ve oradan gelen sıgınmacıları insan ayırmadan, korudu, kolladı, ekmeğini aşını, işini paylaştı.

Siz burada savaştan uzak yaşarken o bayrağını yaktığın Türkiye Cumhuriyeti Milletinin evlatları sizin topraklarınızdaki iç huzur için Şehit düştü Gazi oldu.

Bir teşekkür bile etmeyebilirsiniz ona sözüm yok!

Fakat bayrağıma el uzattınız ya!

O el kırılmasın kor ateşte yansın, inşallah.

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.