Bayram tatili kavramı insanı bayramın ruhundan uzaklaştırıyor. Bayramların artık bir anlamı kalmadı. Herkes tatil fırsatı gözü ile görüyor. O zaman adına bayram demeyin bari, bayramlara hakaret oluyor.

Bayramlar milli ve dini bilinci pekiştirmek için bir vesile olarak konulmuştur. Amaç aile bireylerini, aynı inanç, fikir ve düşüncede olan insanları belli günlerde buluşturmaktır, turizm gelirini artırmak değil... İnsanlar tatile mi gidecek yoksa akraba, eş dost ziyareti mi yapacak, çelişkiye bırakıyorsunuz.

Bayram bayramdır, tatil tatil. İkisi çok farklı şeyler. Bir de bayramlara ihanet yetmezmiş gibi bu tatili uzattıkça uzatıyorsunuz. Dünyada bizden çok tatil yapan bir millet var mı merak ediyorum. Bayılıyoruz her fırsatı değerlendirmeye. Özel günler illa ki tatil olmak zorunda değil. İnsanlar çalışarak ta özel günleri, bayramları kutlayabilirler. Zaten toplumun büyük bir çoğunluğunun artık Deist düşünceye kaymaya başladığını da göz önünde bulundurursak, özellikle dini bayramları tatil fırsatı gibi sunmak dine ihanet, Deist'liğe hizmet anlamına geliyor. Bırakın bu tatil kafasını. Bizim daha çok tatile değil, daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Yıllarca yan gelip yaptığımız için düştüğümüz durum ortada.

BAYRAM TATİLİ KALDIRILSIN. Bırakın bayramı bayram gibi yaşayalım, tatili de önce bir hakedelim sonra tatil edelim.

Yalancı mıyım?