Merhaba kıymetli okurlarım bu makalem de tüm Türkiye'nin çok sevdiği ünlü halk sanatçısı türkülerin hanımefendisi Bedia Akartürk'ü kaleme alacağım.

Çocuk yaşlarımda ilk babamlardan duydum ismini Trt de o çıkınca sahneye herkes birbirini susturur ve çıt çıkmadan pür dikkat onun o yanık türkülerini dinlerdik ailecek. Ailemizin Bedia ablasıydı o aynı zamanda memleketi Ödemiş olmasından dolayı daha çok severdi bizim köyünden İzmir'e göç etmiş insanlarımız.


Bedia Akartürk, 4 Şubat 1941 tarihinde Konyalı bir aile olan Emine Akartürk, Mehmet Akartürk çiftinin tek çocuğu olarak İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya gelmiş ve aile Konyalı olduğu için Konya Bülbülü lakabını almış. Ailenin tek çocuğu olması nedeniyle babasının soyadını ve gerçek adını “Bedia Akartürk” olarak devam ettirdi.
 

Doğup büyüdüğü  Ödemiş'te Musiki Cemiyeti'nde sanat hayatına başlayan Bedia Akartürk, daha sonra yaşını büyüterek İzmir Radyosu'nda çalışmaya başladı. 9 yıl İzmir Radyosu'nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu'nda geçti ve emekli olana kadar orada çalışmıştı.

Herkese nasip olmayan Paris Olympia'da muhteşem bir konser vererek Türkiye'yi en güzel bir şekilde temsil etti. Bedia Akartürk Sanat yaşamı boyunca Albüm çalışmalarına ve yurt içi, yurt dışı konserlerine Aktif olarak aralıksız devam etmiş ve hala etmektedir. Konser, Festival ve bunun gibi etkinliklerinize böylesine büyük sanatçılarımızın katılması hem onları mutlu eder hemde onlara bir vefa borcu ödemiş oluruz.

1960 yılında Atilla Seller ile evlendi. Eşi 2007 yılında vefat etti. Bildiğim üzere Mustafa Seller adında bir oğlu, ve Nihan Seller Yıldız adında bir kızı vardır.

Yaşamı boyunca bir çok Ülke ve yer gezmesine rağmen gönlü hep memleketi Ödemiş'te olmuştur.

Sanatçının birçok ödülü bulunuyor, almış olduğu ödüllerin bazıları şöyle; -7 İlde Fahri Hemşehrilik unvanı- 250 nin üzerinde Plaket- Altın Bağlama- 6 Altın Plak- Altın Plak ( Zühtü Albümüne verilmiştir)- Altın Taç (10 yıl boyunca İzmir fuarında aralız çalışması adına verilmiştir)- 2 Altın kaşık ( En son tahta kaşık hediyeli Albümüne verilmiştir) ve daha sayısını bilemediğimiz bir çok ödül...

Bedia Akartürk’ün anısını yaşatmak sanatını gelecek kuşaklara tanıtmak ve aktarmak amacıyla Ödemiş Belediyesi tarafından açılan müzede sanatçıya ait bir çok özel eşyalar bulunuyor.

Ödemiş'e özellikle müzeyi görmek için gitmenizi tavsiye ederim. 

Bedia Akartürk, 7 adet sinema filminde de rol almıştır.

Filmleri ve Dizileri : 
Oyuncu :
1987 - Ana Kalbi (Video) 
1986 - Yar Etmem Seni (Durdu Kadın) (Sinema Filmi) 
1984 - Hüzün (Selma) (Sinema Filmi) 
1983 - Çile Dünyası (Sinema Filmi) 
1977 - Bedia (Bedia) (Sinema Filmi) 
1976 - Yarim İstanbul'u Mesken Mi Tuttu (Sinema Filmi) 
1971 - Allı Turnam (Sinema Filmi) 

Müzik ekibi :
1986 - Yar Etmem Seni (Türküler) (Sinema Filmi) 
1977 - Bedia (Müzik Yönetmeni) (Sinema Filmi) 
1976 - Yarim İstanbul'u Mesken Mi Tut... (Türküler) (Sinema Filmi) 

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.