“Bazı yenilgilerin nedeni, insanların işi yarıda bıraktıklarında, başarıya ne kadar yakın olduklarını bilememeleridir.” (Thomas Edison) Bir d

“Bazı yenilgilerin nedeni, insanların işi yarıda bıraktıklarında, başarıya ne kadar yakın olduklarını bilememeleridir.” (Thomas Edison)
Bir düşünsen
Bir hayal etsen,
Bir uygulamaya başlasan,
O zaman neler çıkmaz ki ortaya,
Fikirler uçuşur
Seçenekler çoğalır, ürüne dönüşür
İnsanlığı refaha götürür.
Bir düşün sen
Yeter ki düşünsen…
Çocuklar daha çok kitap okusa, daha çok düşünse, düşündüklerini arkadaşlarıyla paylaşsa ne güzel olurdu. Okuduklarını, hayal ettiklerini, inandıklarını özgürce paylaşsalar ne güzel olurdu. Okusak, düşünsek, paylaşsak ve uygulasak ne güzel olurdu. Kendimizi keşfetmek, kendi hayatımızı anlamak, var olmak var olmanın tadına varsak ve hep yeniden inşa etmek ne güzel olurdu.
Bazen sorun olarak gördüğümüz ve kafa yorduğumuz bazı problemlerin aslında ne basit çözümleri vardır kim bilir?...
Öğrenmenin ve başarılı olmanın dört kaynağı vardır:
Bakmak değil görmeyi bilmek,
Farklı düşünmek,
Hayal etmek,
Çok çalışmak,
Çok hata yapıp, yeni yolları denemek
Hayat neden ve niçinlerle dolu gelgitler mevcuttur. Etrafımıza bakarken "Niçin" diye sormak yerine "Neden Olmasın" diye sorar değişim ve gelişim için hayal kurarız.
Bazen de hatalardan ders almak, pozitif düşünerek daha güzel başlangıçlara götürür bizleri. Hatalara karşı verdiğimiz reaksiyon aslında başarımızın kaynağını gösterir. Yaptığımız deney ve gözlemlerde elde ettiğimiz sonuç her zaman yeni bir yol olduğunu fark etmemizde yatar. Sadece tüneli görmeye odaklanmamalı, önemli olan tünelin sonundaki ışığı görmeyi istemektir. Hayata dair hayaller, umutlar ve yapacaklarınızı uygulamak için eylemlerde bulunarak farkında olmadan geleceğimizi oluştururuz.
Farklılık yaratmalı ve kendimizi adamalı, çok çalışmalı yeniden çalışmalı, bulmalı, kendimizi gerçekleştirecek, ifade edecek yeniliklere imza atmalıyız.
Hayallerimizi Gerçeğe Dönüştürme
"Hayalimizi nasıl gerçeğe dönüştürebiliriz?" sorusuyla başladı icat serüveni ve projelere dönüştü. Ortaya çıkan her icat hayatımızı yeniden kolaylaştırdı. Üreten toplumlar düşünerek, hayallerini gerçeğe dönüştürdüler. Bilmek çoğu zaman yetmez önemli olan istemek, uygulamak ve ortaya bir ürün çıkarabilmektir.
Hayat boyu öğrenen, öğrendiğini uygulayabilen, süreçleri hem kendisi hem de yaşadığı toplum yararına kullanabilen, anlayabilen, yorumlayabilen, yönetebilen, değerlendirebilen; çevresindeki teknoloji ve tasarım problemlerini fark edebilen ve bunlara çözümler getirebilen ayrıca yenilikçi düşünebilen kişilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla “Bir DüşünSEN” demek gerekir.
Güç Birliği Çok Önemli
Birlik ve beraberlikle daha güzel, daha güçlü, daha başarılı çalışmalar ortaya çıkar. Bazen doğadaki işbirliğini gözlemlemek onları taklit etmek, onlardan esinlenmek gerekir. Kuşlar havada daha rahat uçmak için v şeklinde uçarlar. En öndeki kuş hava direncini azaltarak, sürünün daha hızlı uçmasını sağlar. Bilimsel araştırmalara göre v şeklinde ilerleyen bir sürü aynı enerjiyi kullanarak uçan bir kuşa göre %71 oranında enerji tasarrufu sağlamış oluyor.
Zaman günümüzün en önemli konularından birisidir. Zamanı iyi değerlendirmek ve yapacaklarımızı ertelememek gerekir. Yapacağım diye vakit geçirme yerine bir an önce harekete geçip yapabilmektir önemli olan. Yoksa beklersek, ötelersek bahaneler hep bizi bulur bir türlü başlayamayız. “Bir DüşünSEN” kim bilir neleri ortaya çıkarırsın. Erteleme, düşünmeye başla… Şimdi bir düşünSEN...