Genç Parti'nin kurucu genel başkanı firari olarak Fransa'da yaşayan iş adamı Cem Uzan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla siyasete dönüş sinyali verdi.

2018 yılında yaptığı bir röportaj da  2002'ye dönebilsem seçime başka partiden girerdim, ve şuanki mevcut iktidar ve bir çok parti ana muhalefet olurdu demişti.

Kendine güvenerek konuşan ve her zaman seçimlerde Türk halkının partisine şans verdiği takdirde Ülkeyi çok farklı noktalara taşıyacağını söyleyen hakkındaki davalar nedeniyle yurt dışına çıkan ve Fransa'da firari olarak yaşayan Cem Uzan 2002 seçimlerine Genç Parti ile katılmış ve yüzde 7.25 oy oranına ulaşmıştı. O dönem Başbakan olsaydı akaryakıt fiyatlarında mazot başta olmak üzere bir çok temel gıda ürünlerin de indirime gidileceğini seçim vaatlerinin arasında sıralarken özelikle tarımı destekleyeceğini belirtmiş çifçilerin ve üreten vatandaşın yanında olacaklarını belirtmişti. Bu durum yaşanmadığı için bir bilinmez neden derseniz çünkü Cem Uzan medya sektörü ve bir çok farklı sahada şirketin patronluğunu yapmış bir isim fakat siyasi tecrübesi yok. 

Belkide bu yüzdendir 2002 yılına dönebilsem Genç Partiyi kurmak yerine başka bir partiden siyasete girerdim demesi.

Gerçi kendi beyanında var o dönemin Başbakanı Tansu hanım ile bir iki görüşme yapıp anlaşamadıkları konusu.

Kim ne söylerse söylesin Uzan ailesi Türkiye'de adından söz ettirebilen bir aile. En zor zamanlarında ülkeyi terk edip firari yaşadıkları dönem de bile şaşahalı bir hayat yaşıyorlar. Yaşıyorlar yaşamasına ama herkes ayrı bir yerlere dağılmış aile bireyleri bir birine özlem ve hasret yaşıyor. Yapı olarak analizime göre Cem Uzan duygusal bir kişilik, anne babasına ve kardeşine bağlı. Hatta geçtiğimiz senelerde anne ve babası adına çıkarılan yakalama kararı için yeniden gözden geçirilmesi konusunda bir paylaşım yapmıştı. Bu talebi  yaparken duygulanarak gözlerinin dolduğu ve sesinin titrediğini fark ettim. 

Aynı zamanda yeniden medyaya dönüş sinyali veren Uzan, "Medya konusunda ekim ayını bekleyin, sürprizlerim var. Bütün özgür çalışan, bağımsız çalışan ve hiçbir siyasi parti tarafından fonlanmayan medya konusunda, sürprizlerim var” ifadesini kullanmıştı. Anlayacağınız Cem Uzan Türkiye'ye dönemesede gazetecilerin yuotube kanallarına yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin gündemine yeniden dönmeyi başardı. 

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.