CENAN BALCI 8 GÜNDE HIZLI OKUTACAK

CENAN BALCI 8 GÜNDE HIZLI OKUTACAK


Bugün birkaç kitap önerimden bahsetmek istiyorum. Cenan Balcı bildiklerinizi unutturacak bir kitap ile karşımıza çıktı. 8 günlük adım adım uygulamalı kitabı,hızlı kitap okuma tekniklerini sizlere öğretiyor. Özellikle birçok öğrenci için sınavlarda hayat kurtarıcı niteliğe sahip bu kitap ile sizlerde üçerli dörderli bloklar halinde okumayı birçok insandan daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Kitabın ön sözünde yazan söz aslında her şeyin özeti “Disiplin, yeteneği beceriye dö-nüştüren şekillendirici bir ateştir. Roy L. Smith'' Aynı zamanda Cenan Balcı birçok üniversitede ve okulda eğitimler vermeye de devam ediyor. Kendisinin sosyal medya hesaplarında konuyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğitimleri ve kitaptaki adımları tek tek ve disiplinli bir şekilde uygulayan birçok insan kitabın yararlı olduğunu söylemekte. Kitapta bahsedilen bir kişi kitap sayesinde dakikada 15 bin kelime okuyarak algı oranını yüzde 100’e çıkarabilmiş. Bu kitabı okumadan önce dakikada 110 kelime okuyup algı oranı yüzde 48 iken bu kitap ve Cenan Balcı’nın eğitimleri birçok kişiyi başarıya götürecek diye düşünmekteyim. Bende merak uyandırdı, bakalım bende deneyeceğim.

french-oje

 

BİR KİTAP ÖNERİSİ DAHA: FRENCH OJE


Bir kitap önerim de French Oje'den. Bugüne kadar çıkardığı dizüstü kitaplar ile peşinden binleri sürükleyen French Oje, artık mükemmel bir son için yolculuğa çıkıyor. Sadece biran olsun böylesine ömürlük istendiğini duymayı hedefleyen Müge, ayrıldığı Volkan’dan sonra yeni bir aşka yelken açmak istiyor. Karşısına ansızın çıkan Orbay ile bakalım nasıl maceralar yaşanacak. Kitabın  o kadar güzel bir fragmanı hazırlanmış ki bir an dizi ya da film izleyeceğiz sandım. Müge? Yapsana bir dizi yahu, oturup izleriz vallahi. Yaratıcı yönünü tanıtımlarla bile fark ettiren French Oje yeni kitabı Mükemmel Bir Son ile de binlerce insanı peşinden koşturacağa bekliyor. Kadın okuyucu kitlesi hazır mı? Sizce Müge mükemmel bir son yaşayacak mı?

 

CENAN BALCI 8 GÜNDE HIZLI OKUTACAK

VE RAKİPSİZ ÇIKTI


Demet Akalın, 20. Yıla özel albümü Rakipsiz’i pazartesi günü müzik severler ile buluşturdu. Sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına giren albüm, Demet Akalın hayranlarını sabah erken saatlerde müzik marketlere döktü. Sabah erken saatlerde hayranların sıra beklerken fotoğraflar paylaşması ise Demet Akalın'ı ağlattı. Ne kadar sevildiğinin en büyük göstergesi herhalde böyle sevgi belirtileri olsa gerek. Albümdeki şarkıları Spotify’den dinlediğim üzere (Daha sonraki yazılarımda daha detaylı yazacağım) benim favorilerim Hayalet ve Altın Kafes. Hatta şunu iddia edebilirim Demet Akalın, Altın Kafes şarkısı hakkındaki hedefini çok yukarı çeksin,şarkı çok sevilecek. Ayrıca 50 Cevapsız Arama ise albümde sıyrılacak en büyük hitlerden. Vereceksen Ver ise günümüz pop sound yerine 90’ların hafif cinsellik esintili ama bir o kadar da kıpır kıpır şarkılarını anımsatmıyor değil.Dürbün ise muhtemelen yaza saklanacak en iddialı hitlerden. Bu albümü yaza uzatabilecek en hareketli şarkılardan biri Sinan Akçıl ve Okan Akı imzalı Dürbün. Bakalım daha detaylı açıklamaları albümü hazmede hazmede dinledikten sonra yazacağım. E gece kulüplerine kan geldi diyebiliriz artık. Haydi gençler,donatın sosyal medya hesaplarınıza giderli sözleri,yakın canları,edin ahları giden sevgililerin arkasından. Bir Demet Gazino asıl 20 yıl sonra başlıyor diyebilirim. 20 yıl geçtiği halde hala aynı etki, aynı sevgi hatta daha büyük merakla beklenen bir albüme imza atmak herkesin harcı değil. İnsanların sosyal medya hesapları başında teaser video çalışmasını bile 22:00’a kadar izlemek için beklemesini sağlamak bu devirde bir sanatçı için oldukça zor. Büyük bir tutkunun 20 yıldır sürdüğünün en büyük göstergesi Rakipsiz Albümü. Demet Akalın bana sorarsanız bir 20 yıl daha sektörde kalabilir.



CENAN BALCI 8 GÜNDE HIZLI OKUTACAK


MÜZİĞİN KİMYASINI KEŞFETTİRECEK


Fulin daha önce 2 adet single çalışması ile müzik piyasasında kendini fark ettirmişti. Marjinaldi, tarzdı, dans etmeyi biliyordu, gençti, dinamikti... Bir çok şey sayılabilir bu sıfatların ardına. Başarılı bir genç yetenek olarak Fulin’in en büyük sıkıntısı medyayı kullanamamaktı. Artık daha iyi bir ekip ile iddialı işlere imza atacağını bizlere Süper Kahraman şarkısıyla hissettirmeye başladı. Adeta yeniden doğmuş bir Fulin gördüm Süper Kahraman şarkısında. Sözleri Sude Bilge Demir’e, müziği ve aranjesi ise Emirhan Cengiz'e ait bu hit şarkı Fulin’e yeni bir ivme, yepyeni tarzda bir vizyon kazandırmış diyebilirim. Daha önceki şarkılarında Fulin’in sesini ve söylediklerini anlayamazken bu şarkıda vokal performansıyla şarkının sözlerini pop müziğin altın vuruşlarına o kadar güzel yedirmiş ki,şarkı bir anda içinizde bir yerlere ulaşıyor. Kimyadan müziğe geçen transferlerden biri olan Fulin, anlaşılan Müziğin Kimyasını da fethetmek üzere. Hatta fethetti ama zamanla bu keşfini bizlere daha iyi sunacaktır diye düşünüyorum. Fulin’in her zaman çıtayı biraz daha yukarı çekmesini çok doğru bulmaktayım. Görüyoruz, sektörde bir anda patlayan isimler, bir anda da uçurumdan aşağı düşüyorlar. Ama Fulin gibi yeni nesilde hemen zirve yerine yavaş yavaş, sektörü hazmede hazmede şarkıları zirveye taşımayı hedeflemek bence daha büyük bir marifet. Bakalım Süper Kahraman, neler yapacak?

 

yi%cc%87g%cc%86i%cc%87t-yaparel

DJ YİĞİT YAPAREL’DEN 2. ALBÜM


Dj'lik kariyerinde 10. yılı geride bırakan başarılı Dj, Yiğit Yaparel geçtiğimiz günlerde 2016 Sonbahar mevsimi için hazırlamış olduğu 2. Albümü'nü piyasaya sürdü. Yılın en popüler şarkılarının yer aldığı albüm, ilk albümündeki gibi House tarzdaki şarkılardan oluşuyor. 10 şarkının yer aldığı ve Fall Season adı verilen albümün en dikkat çeken şarkısı ise Alan Walker’ın Faded parçasının cover versiyonu. Albüm birçok dijital müzik platformda satışa sunuldu. iTunes, Apple Music, Spotif, Deezer, Beatport gibi dijital platformlarda ise listelerdeki yükselişine devam ediyor.