Duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Şöyle diyor ’İstanbul’da eşsiz boğazı yok ettik’. Yeşili, ağaçları ortadan kaldırıyorlar. Müteahhitle

Duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Şöyle diyor ’İstanbul’da eşsiz boğazı yok ettik’. Yeşili, ağaçları ortadan kaldırıyorlar.
Müteahhitler, yolsuzluk yapıyor, para kazanmak, rant sağlamak için kat üzerine kat çıkıyorlar…
Dikey yapılaşmaya karşıyım… Kentleşme, yapılaşma, Boğaziçini korumak için yeni mevzuat lazım… ’Bunları Sn. Cumhurbaşkanı söylüyor. Hepsi doğru da, peki 15 yıldır yerel ve genel yönetimde kim var? Ülkeyi kim idare ediyor?
İstanbul, son 15 yılda uğradığı gibi, hiçbir dönemde böylesine, çevre ve doğa katliamına uğramadı. Yüksek rant paylaşımı uğruna, çevre, doğa, park alanları, yeşiller, ağaçlar, bitkiler, çiçekler yok edilmedi.
Bunların yerine, iğrenç beton yığınları dikiliyor… Zincirlikuyu karayolları arazisi, Mecidiyeköy eski iftar yeri, Ali Sami Yen Stadı arazileri, peşkeş çekildi, yerine betonlar dikildi.
Selamiçeşme’de, 17 Ağustos deprem gecesi, mahalle halkı olarak sığındığımız yemyeşil meteoroloji bahçesine, herbiri 50 katlı, tam 4 blok inşa edildi, içim sızlıyor. Zaten bir hilkat garibesi olan, Levazım Sitesi, Korukent karşısına yeni siteler yapıldı, aklım almıyor, buraları nasıl inşaata açılır, kim izin verir?
Çamlıca’da, hem de eski sit alana bilmem ne konutları yapıldı. Zeytinburnu, Bakırköy, Yeşilköy sahili, iğrenç beton yığınlarıyla doldu. Halkın denizle irtibatı kesildi. Çamlıca’da, ihtiyacı karşılayan 18 adet civarda cami varken, devasa bir cami inşa edildi.
Son olarak, Dolmabahçe’de, hem de sarayın sit alanı içinde, sanki İstanbul’da başka yer yokmuş gibi, şehrin ortasına 50.000 kişilik stadyum inşa edildi. Orası nadide bir alandır, halkın istifade edeceği yemyeşil park olsun diye çırpındık. Güzide kulübümüz Beşiktaş’a başka bir yerde, devlet tarafından en güzel en modern stadyum yapılsın dedik…
İstanbul’un siluhetini mahveden, o Kazliçeşmedeki binalar ne zaman yıkılacak, ya da traşlanacak? Sn. Cumhurbaşkanı, yapanlara küstüm dedi. O kadar.
Şimdi sırada, Atatürk Havalimanı, Veliefendi Hipotrumu, Erenköy Tarım Müdürlüğü arazileri var. Birileri mutlaka ağızları sulanmış bekliyorlardır. Belki de sözler bile verilmiştir. Maçka Parkı’nda, Belgrat Ormanlarında, ağaçlar kesiliyor.
Sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her yanında doğa tahribi sürüyor. Duyduğuma göre, Göcek, Bodrum, Marmaris gibi eşsiz güzel yerlerde imara açılacakmış. Bir deprem olsa, İstanbul’da halkın toplanacağı, kurtarma alanları kalmadı.
İstanbul’da fert başına 1.5 metrekare yeşil alan varken, çağdaş ülkelerde 30 metrekarenin üstündedir… Üçüncü köprü yüzünden, Kuzey ormanları kesildi, bir de bir yutturmaca var… ’Efendim, ağaç kestik ama, yerine milyonlarca ağaç diktik diyorlar. Yahu sen 50, 100 yılda yetişen ağaçları yok ediyorsun, yerine diktiklerin, kaç yılda yetişir?
Havaalanı, köprü vs. projelere karşı değiliz, ancak, doğaya, çevreye saygılı olmak koşuluyla. Temenni ederim ki, Sn. Cumhurbaşkanının ikazı yerine getirilir, hiç olmazsa, elde kalan tabiat varlıklarına sahip çıkılır, onlar tahrip edilmez…

...................................................

Türk Hariciyesi’nin değerli mensubu, Anavatan Partisi’nin Dışişleri Bakanı ve Milletvekili, Mülkiyeli Büyükelçi Sn. Vahit Halefoğlu’nu maalesef kaybettik. Çok değerli bir insandı. Üstün nitelikleriyle Türkiye’yi temsil etti, vatanına, milletine büyük hizmetlerde bulundu. Bazı vesilelerle, kendisiyle bir arada bulunduk. Görüş ve tahlilleri, benim için çok istifadeli olmuştur. Tam bir Devlet Adamı idi. Değerli arkadaşım Erkut Yücaoğlu’na, ailesine ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum…