Küresel devletlerin her zaman Dünya’da hakim olma güç yarışı olmuştur ve ne kadar inkar etsek de şuan Dünya üzerinde ki hakim güç halen Amerika’dır. Ancak bu durum değişkendir çünkü bir denge söz konusudur. 

Bakınız öncesinde Büyük Çin İmparatorluğu, daha sonra Türk imparatorlukları, daha yakın bir tarihte Büyük Rusya yani Sovyetlerin İmparatorluğu şuanda ise Amerika… Ancak bu denge mutlaka değişecektir ve öyle sanıyoruz ki yeni yükselişin ana merkezlerinden aktörlerinden bir tanesi de Türkiye olacaktır. 

İşte bu hakim olma yarışında da, Çin devleti, Trump döneminde alevlenen baskı politikasını kırmak ve elini her zaman güçlü tutmak için çalışmalar yürütüyor. Mesela bunlardan bir tanesi de Çin’in, Kenya ile tam 5 yıl önce imzaladığı demiryolu anlaşması. 

Devasa bir yatırım, dolayısı ile kamuoyuna bilgi paylaşımı yapılır hatta böylesi dev bir yatırım için zaten politik ve ekonomik baskılar gören Çin bunu şova dönüştürebilirdi ama yapmadı!

Neden?

Kenya’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kipchumba Murkomen beş yıl önce imzalanan bu dev anlaşmayı çok basit cümlelerle üç sayfa da özetleyip defteri kapattı. Daha sonra anlaşıldı ki anlaşmanın sadece küçük bir bölümü paylaşılmış ve geri kalan kısımları karartılmış ya da diğer bir deyişle gizlenmişti. 

Tabi ki ülke içinde de tepkileri beraberinde getirdi, mesela milletvekili Makali Mulu duruma itiraz ederek sadece giriş bölümünün paylaşıldığını ama projenin diğer detayların bilinçli olarak gizlendiğini söylemişti. 

Hani çok meşhur bir kitap vardır ve orada önemli bir bilgi sunar ve bu bilgi çok popüler olmuştur. Der ki orada 

Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlara arabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. 

Ayarlanan kredi "ASLA" o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havaalanları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. 

Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; "Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. 

O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.”

İşte Kenya’nın Çin ile yaptığı ortaklıkta tam olarak böyle bir durum cereyan ediyor. Standard Gauge Railway projesini finanse eden Çin’in ihracat ve ithalat kuruluşu olarak görev yapan Eximbank öyle şartlar altında bu anlaşmayı Kenya’da kabul ettirdi ki insanın aklı hayali duruyor. 

Neden mi? 

Az önce ki kitapta verdiğimiz örnekte olduğu gibi, ortada devasa bir proje var ve bu proje yapılsın diye parayı Çin devleti verecek. 

Ancak Çin devleti diyor ki, parayı vermekle birlikte bu projede kullanılacak tüm inşaaat ya da sarf malzemelerini benden alacaksın! 

Yetmiyor!

Ben sana bu projeyi yapacağım, bunun için para da vereceğim hatta yetmeyecek malzemeleri de benden alacaksın ama bunun karşılığında ben sana nasıl güveneceğim? 

Bana teminat vermelisin ve söz konusu devlet projesi olduğu için devlet kuruluşlarını veya yatırımlarını teminat göstermelisin!

Hatta iddialara göre Kenya havalimanı teminat olarak gösterilenler arasındaydı. 

Başka bir milletvekili olan John Kiare ise bu projeyi kabul eden devlet yetkililerinin de büyük meblağlarda rüşvet aldığını iddia ediyordu bu da işin başka bir tarafı elbette. 

Yani özetle yazının başında ifade ettiğimiz üzere küresel hakimiyet adına sömürge düzeni batı ya da doğu fark etmeden devam ediyor. 

Çin ve Kenya arasında ki bu projede ise bir ülke nasıl gele geçirilir veya bir ülke nasıl batırılır projesini hep birlikte izliyoruz.