Eğer çoğullarla tatile çıkacaksanız huysuz, gergin ,mızmız ,ağlayan çocuklara hazır olun. Araba da uzun sürecek yolculuk için dikkatlerini çekebil

Eğer çoğullarla tatile çıkacaksanız huysuz, gergin ,mızmız ,ağlayan çocuklara hazır olun. Araba da uzun sürecek yolculuk için dikkatlerini çekebilecek bir çok şey hazırlayın. (resimli müzikli kitaplar, sesli oyuncaklar gibi )
Çocukla tatile giderken yanınıza almanız gerekenler;
Emzik kullanıyorlarsa birkaç tane yedek emzik
Tatil boyunca çocuğunuza yetecek kadar atlet ve külot, Kıyafet (Gecelerin serin geçme ihtimalini de düşünerek hırka, ince battaniye vb,)
En az iki mayo ve şapka,
Kolluk ya da deniz, havuz simidi,
Islak zeminde kaymayacak sandalet,
Acil durumlar için ağrı kesici ve ateş düşürücüler,
Kendiniz için bebeğinizin eşyalarını taşıyabileceğiniz bir çanta,
Güneş koruyucu ve yüksek koruma faktörlü kremler,
Yol tutmalarına karşı ilaç, Puset veya kanguru, Havlu,
Böcek sokmaları için kaşıntı giderici ilaçlar,
Sivrisinek kovucular (Bunların bitkisel olanlarından rahatlıkla bulabilirsiniz.),
Sevdiği oyuncaklar ve deniz kenarında oynaması için kova, kürek vb.
Çocuklu aileler otel seçiminde nelere dikkat etmelidir ?
Tatilinizi geçireceğiniz otel yetkililerine, odaya bebek/çocuk yatağı verilip verilmediğini sormalısınız. Otel büfesinde çocuklara uygun yemeklerin olup olmadığını öğrenmelisiniz. Kalacağınız oteldeki doktorun hangi saatler arasında çalıştığını sormalı ya da otele gitmeden en yakın sağlık merkezini araştırmalısınız. Çocukların otelde hangi aktivitelere katılabileceğini, ne tür animasyonların yapıldığını öğrenmelisiniz. Çocuğunuz şüphesiz sıkıcı bir tatil geçirmek istemeyecektir. Çocuğunuz küçükse mama ısıtıcısının odaya tahsis edilip edilmediği konusunda bilgi almalısınız.
Tatile çıkacak en uygun dönem hangisi ?
Temmuz ve ağustos ayının başları, çocukla tatile çıkmak için hayli sıcak olabilir. Çocuğunuzun sağlığı açısından ve aşırı sıcaklardan dolayı ağustos sonu ya da eylül ayında tatile çıkmanız sizler için uygun olacaktır. Ayrıca uzmanların da sürekli olarak vurguladığı bu iki öneriye dikkat etmelisiniz: Çocuğunuzun direkt güneş altında kalmasına izin vermemelisiniz. Güneş ışınlarının dik olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında güneşe çıkmalarına engel olmalısınız.