EMRE ÇAĞLAR KİMDİR...Emre Çağlar 1989 Konya Doğumludur 14 Yasında Gitar Çalmaya Başlar Müziğe Olan Merakı Onu Daha’da Heveslendirdi Ve Dj Olmaya Karar Verir Profesyonel Dj’lik Kariyerine 2012 Yılında DJ ACADEMY Ekibine Katılarak Başladı.iki Yıl Bu Gurupla Cok Sey Öğrenen Emre Çağlar Artık Kendi Yolunu Cizmeye Baslar 2015 Yılında Cumartesi Ve Pazar Günleri Aydın Kuşadası Cappello Beach Club Partileri ile Kabinde Yerini Almaya Başlar..Kİ O Esnada Çağlar Production Yapmaya Başlar Bir Çok Projesi Bulunan Çağlar İlk Albümünü Orginal Mix’s İki ile Müzik Dünyasına Merhaba Der Bu Albüm Büyük Bir Yankı Uyandırdı Bir Sene İçerisinde 8 Milyon Kişi Tarafından Dinlendi..2015 Yılının En Dikkat Çekici Biri Haline Geldi.. Emre Artık Kendisine Tam Bir Özgüven İçerisindedir. Artık Tam Bir Profeseneyel Olarak Karsımıza Cıkar Bİr Cok Event Ve Etkinlıklerde Yer Almaya Basladı İstanbul Club Vİtrin istanbul Club Dees Bursa İnferno Mersin Tren Bunların İçerisinde Daha Saymadıklarımız.Kariyerine Clublerde Sürdürmeye Başladı Ve Bir Cok Özel Doğum Günü Partilerinde Yer Alıyor Başarılı Dj Emre’ye Yaptığmız Röpartaj..İçin Cok Tesekkür Eder Kendisine Bundan Sonraki Müzik Hayatına Başarılar Dileriz..



SOSYAL MEDYA :Sosyal medya reklamcılığı  internet reklamcılığı hizmetleri içerisinde bulunan bir hizmet türüdür. tabi reklam iyi vermek iyi birsey ama bu senin reklam vermek istediğin proje cok önemli secimini ona göre yapacaksın  İnternet kullanımının artmasına bağlı olarak sosyal medya ağları markalar ve müşterileri için bir buluşma platformuna dönüştü. İnternet sitesi tıklama, uygulama indirme, sepete ekleme, sayfa beğenme, video görüntüleme elde etme sosyal medyada kullanılan reklam modellerinden sadece bir kısmı. Bir markanın hedef kitlesine doğru bir yoldan ulaşabilmesi için uygun reklam modeli ile reklam vermesi gerekiyor. İnternet üzerinde sadece sosyal medya ile birlikte yapılan reklamlarda birçok avantajı da beraberinde getirmektedir.





RADYOLAR ESKİSİ GİBİ DİNLENİYORMU: Radyo demek eskinin lügatinde samimiyet kelimesinin karşılığını verir.İnsanlar zaman oldu ki, radyoların başında duygulu, sevinçli huzurlu anlar yaşardı.. . Haber dışında Türk sanat müziğinden, ünlü bestekârlardan, eskiden çok tanınan sanatçılardan şarkılar dinlenirdi. İnsanlar zaman oldu ki duygulu Ne varsa eskilerde vardı, şimdi ise radyo neredeyse hiç dinlenmiyor ,  önem verilmeyen  bir hal olmaya basladı heleki bunu önümüzdeki yıllarda daha cok görecez   . İnternet teknoloji iyi kullanırsagüzel ama bu zamanda çok da iyi kullanıldığını düşünmüyorum. Radyolar 1980’lerde FM’e geçtiğinde çok popülerdi. Türkiye’de aktif değildi, daha sonra geldi. Televizyon çıkınca radyo gitti televizyon aldılar. İlk televizyonlar siyah beyazdı, renkli çıkınca insanlar renkli televizyon almaya başladı. Radyo varken radyo dinlerdik, televizyon ilk çıktığında ise tüm mahalle bir eve gelirdi programları seyrederdi, ama ülkemizde müzik bir cok alanda kendini gelistirdi bunlardan biriside müzik  dijitalplatformlar gibi geniş kitlesi radyocuların işinini roza soktu ve suanda bir cok radyo birbiriyle yarışıyor ama eskiden öyle degıldi imkanlar bu kadar geniş degıldi . Şimdi bir ev herkes kafasını telefonlara televizyonlara gömmüş. Kimse kimseyleuyor” ifadesini kullandı.





90’lara bir anda neden döndük sizce?



Mustafa Sandal, "Gönül ister aradığını, hep mi bekler, hep mi bulamaz" diyordu Araba şarkısında. Mirkelam ise ayrılık sonrası aşkın diline düştüğünden yakınıyordu, Her Gece'de: "Öyle günler oldu ki senle/ Konuşmasam olmaz ki/ Resimleri bir yana atmak hiç olmaz ki" Emel ise o sıralar Hovarda'lık peşindeydi: "A ciğerim söyle neyleyelim/ Sevmeyelim de taşa mı dönelim..."Çünkü 90’lı yıllar sahiden dün gibi. Bakmayın üzerinden yirmi küsur yıl geçtiğine... Bir yandan yeni, bir yandan bir hayli geçmişte kalmış bir dönem bu. O yıllarda çocukluklarını yaşayanlar bugün üniversiteli. Gençlerin “nostalji”si, elbette çocukluk yıllarına dönmek. Bugün bu müziğin revaçta olması, biraz da bu yüzden. En azından bizi duygusal yönden cok etkiliyor..Kendi adıma konuşayım, o dönemde yayımlanmış pek çok şarkıyı bugün severek dinliyorum ve çalıyorum..  Gelelim konumuza doksanlara neden döndük sizce güzel  bir soru..Tükiyede türkce pop cok dinlenen bir müzik ve gecmiğimiz yıllarda bunun yerini rap'cılar almaya basladı.. rapçilerin zaman zaman yükselişe geçtiği doğrudur.Fakat hiç bu kadar zirveye çıkmamışlardı.Zirvede bu kalışlarını kaybetmemeleri için üretmeye devam etmeleri gerekiyor. Daha çok kitlelere ulaşmaları şart.Ben “Hala tarkan daha çok tanınıyor rapçiler tanınmıyor” derken başarısızlar demek istemiyorum.Tabii ki başarılılar.Çok insanın tanıması başarılı anlamına gelmez.Ancak kalıcı olup çok fazla kitlelere ulaşmaktır insanı daha başarılı kılan.Pop müzik gerçekten son yıllarda ciddi boşladı.Ve hep yalan dolan üzerine sözler yazılır oldu.O yüzden de bizler hala 90’ların şarkılarını dinliyoruz.Neden 90’ların çaldığı pop müzik mekanları tıklım tıklım dolup taşıyor zannediyorsunuz. Neden hala 90’lardaki şarkıları dinliyoruz zannediyorsunuz.Çünkü 90’larda yapılan tüm şarkılar gerçekti de ondan.Bir keresinde Orhan Gencebay bir röportajını dinlemiştim  “Bilgisayar çıktı mertlik bozuldu, gerçeklik bitti, gerçek duygular bitti” demişti. İşte bilgisayar, sosyal medya tüm duyguları aldı yok etti. Pop müzikte tam da bu sahte duyguların içinde boğulup gitti.Gitmeye de devam etti.Pop müzik sanatçıları da kendilerini de geliştirmedikleri için maşallah bu noktaya geldi.



Telif hakları ülkemizde çok konuşuldu siz neler söylemek istersiniz?



Eserler, insan hayatını yaşamaya değer kılan bir güvencedir. Buluşlar ve sanat eserlerini korunmasını sağlamak, dikkatle izlenmesi gereken bir Devlet görevidir. tabiki insan emek verdiği herseyin hak sahibidir..ve bunununda telifini almak en doğal hakkıdır..ülkemizde bazen telif haklarını cok abartıyorlar..ve ben bunun canlı sahidi oldum ben gecen sene kendime ayıt bir albüm yaptım.ve bunu dijital platformlarda yayınladım yayınladıktan sonra spotfy de bir durumla karıslastım bu sarkının telif haklarına vs sahip değilsiniz diye bir böyle sacma bir durum yasadım..ve itiraz ettim..2 hafta içinde döndüler bana yeniden yayınlandı..deme suki türkiye zaten bu tür konularda cok geri planda gibi gözüküyor ama bu durumu ilerki zamanlarda cözebileceklerine eminim cünkü onca insarın emekleri var müzik olsun film olsun daha neler neler...bunun bir cözümü olduğunu düsünüyorum..



Konserlerden eskisi gibi kazanılıyor mu gerçekten?



Konserler, Türkiye'de müzisyenlerin en buyuk gelir kaynağı. Onun dışında birçok ünlü müzisyen studyo sahibi, prodüktörlük yapıyor veya grup koçluğu gibi işlerle uğraşıyor. Bir de enstrüman dersleri var. Başka da birşey yok albüm satışı vs. gibi. Konserlerde de, lisans  . Grupların devlet ve vakıf üniversitelere verdikleri fiyatları da biliyorum. O yüzden sadece konserlerle bile iyi para kazanıyorlar. En azından Türkiye şartlarında iyi para.



Ve pop şarkıcıları, rock gruplardan cok cok cok fazla kazaniyor. 2012de Sebnem Ferah, Demet Akalin'in 3te1i kadar ucret istiyordu . fakat bu zamanda piyasaya girip kendini kabul ettirmek gerçekten zor hersey albüm single yapmakla bitmiyor önemli olan onun sana nasıl bir kazancı olması getiresi neler..bunları hesap etmek lazım..



İnstagram’da ve Sosyal Medyada bir çok sanatçının özel mesajları ifşalanmaya başlandı bu konu hakkında neler söylemek istersiniz Özel Hayatın Gizliliği konusu sizce ne kadar önemli?



bence bir sanatcıysan tanınıyorsan sosyal medyada sana atılan mesajlara cevap vermeyeceksin düsünsene bugün ben tarkana yazıyorum oda bana cevap veriyor ne kadar güzel olur öyle degılmi ama en önemlisi sen o kişiye ne niyetle yaklastığn önemli. demem suki bence cevap vermemek en mantıklısı bir mesaj senin o sanatcı kariyerini bir anca bitirir..



Emre Çağlar Müzik dışında neler yapar?



Güzel bir soru müzik dısında neler   mutlaka kitap okurum  özelıkle oğuz atay'ın kitaplarını  okurum..bizim mahallede yusuf amca diye birisi var 70 yaslarında yanına giderim bana eskileri anlatır ve buda oldukca hosuma gider bizim eski dönemlerin en büyük sahidi atalarımız onlardan ne kadar cok sey öğrenirsek biz gencler için geleceğimizi daha iyi inşa edeceğimizi sağlar...müzik dinlerim ki o kesin zaten işimin dolasıyla ne kadar cok müzik dinlersek o kadar kendimizi genişletiriz müzik kulağımız daha iyi olur..ailemle vakit gecirmeyi cok severim ben biraz evcil birisiyimdir evde zaman gecirmek hosuma gidiyor...belki size ilginc gelecektir Ben bir romantik erkek miyim bilmiyorum ama özellikle Tumblr üzerinden romantik resimler görünce etkileniyorum ve o resimleri biriktiriyorum. Her birini ileride eşime yaşatabilecek miyim yada o ortama sahip olacak mıyım belirsiz ama hepsini denemek isterim. Aslında her erkek romantik olur ama ben sadece göz önünde daha çok olacağımı düşünüyorum. Bu konuda birçok resmim mevcuttur bilgisayarımda. ve tam bir fenerbahce taraftarıyım boş zamanlarda bizim eski maclara bakarım.heleki o bizim eski efsaneler yokmu alex serhat tuncay daha kimler kimler eski maclarına bakarım duygulanırım be cok duygusal bir insanımdır...



Yeni Jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz ?



Tabii ki içlerinde beğendiklerim var ancak son dönemlerde benim ilgimi ceken bir cok sanatcı dj var ama benim için bilal sonses son dönemlerde yaptığı sarkılar cok güzel ve hos bende duygusal bir insan olduğum için beni cekiyor yaptığı projeler..



Bir Single’nin yapım maaliyeti ne kadar tutuyor ve bu emeklere değiyor mu?



Tabi herseyin bir maliyeti vardır yani bu zamanda kim kime bedava birsey vermişki hersey karsılıklı.. bir aranjör ile çalışmaya. Aranjör ile çalısmanın maliyeti 5.000 TL ile 100.000 TL ile değişmektedir. Bu fiyatlar aranjörün başarısına, daha önce hangi albümleri yaptığına, o sırada müsaitlik durumuna göre de fark etmektedir.Aranjörler genelde mix ve mastering işini, başka bir kulağın dinleyerek yapmasını isteyebilirler. Bu konuda başarılı çok iyi ses mühendisleri bulunmaktadır.ve tabi sizinde ne gibi dijitalpatlarformlarda yayınlacağınızı öncelıkle karar vemeniz gerekiyor yani ne kadar daha cok istersen bu kadar bütce demek yani iyi bir sesiniz varsa bende herkes youtube gibi bir dijital müzik video kanalından faydalanabilir.... eğer seni kesfettilerde zaten bu maliyetlerin sana daha kolay geleceğini düşünürsünüz en önemlisi kendine bir sponsor bulmak en mantıklısı degılmi sizce...emek verelin hersey güzeldir ama bu emeğin karsılığı almak lazım hersey olduğu gibi gözükmüyor...



Ülkemizde Dj’lik yapmak zor mu?



cok güzel bir soru tesekkürler..Ben onca genc dj arkadas tanıyorum bu işi en iyi yapan yani kendine o kabine aldırmak için neler yapıyor neler gece gündüz calısıyor..kendini geliştirebilmek için ama türkiye diskoları barları clublerde mantık bu bize müzik calsın yeter gerisi kolay diye diye bu kafayla iyi djler ön plana cıkamıyor. bugün kerimcan durmaz gibi insanlar emek vermeden sadece iki göbet atmayla dj oluyorsa gerisini siz düsünün dj lıkle hiç bir alası olmayan adam bugün ünlü djlerden iyi kazanıyor blaybeck cal gec ne olacak dj lık bu kadar basit..bizim mesleği bu hale getirdiler böyle kendini bilmez insanlar onu sağa sola cıkardılar valla ben bu sırf yüzden kendi mesleğimden soğudum.. ben bu işi severek yapıyorum zaten  Eğer bu işe gönüllerini verirlerse bu iş ile uğraşsınlar.. Zamanında ben gecemi gündüzümü DJ ‘liğe verdiğimi hatırlıyorum.. Çok zaman isteyen bir iş. Herkes sanıyor Dj çıkıyor iki CD atıyor ve bitiyor.. Hayır kesinlikle öyle değil.. Şarkılar aramak, bulmak, Şarkı yapmak, Şarkıları editlemek, Şarkıları düzenlemek, Geceye hazırlanmak.. Eğer iki gün sonra bitecek bir heves ise.. onca zamanı harcamak cok bilinçsiz bir yatırımdır.

Editör: TE Bilisim