Dünyanın en fakir ülkelerinden biri kabul edilen 12 milyon nüfuslu Mali'de halk yıllardır susuzluk problemiyle karşı karşıya. Özellikle kırsal kesimlerde temiz içme suyuna ulaşım oldukça zor ve su ihtiyacı göletlerde biriken kirli sulardan temin ediliyor.

Bu da başta çocuklar olmak üzere kolera, sarı humma gibi hastalıkların yaygın olarak görülmesine neden oluyor. Kırsal kesimde yaşayan halk temiz su kaynaklarına ulaşmak için her gün köylerinden kilometrelerce uzağa gidip gelmek zorunda kalıyor.

Türk yardım kuruluşlarının yaptığı insani kalkınma ve altyapı çalışmaları bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Cansuyu Derneği tarafından Mali'nin başkenti Bamako'ya 400 kilometre uzaklıktaki Segu şehrinin kırsal kesimindeki köylerde yapımı tamamlanan 10 su kuyusunun daha açılışı, kurban organizasyonu için ülkede bulunan dernek görevlileri ve yerel halkın katılımıyla yapıldı.

Mali'de 120 su kuyusu açıldı

Cansuyu Derneği Afrika Projeleri Koordinatörü Mesut Ceylan da Kurban Bayramı öncesinde yapımı tamamlanan su kuyularını açarak halka destek olmak istediklerini söyledi.

Mali'de yaklaşık 120 su kuyusu açıldığını ifade eden Ceylan, halkın su ihtiyacını karşılayabildikleri için hem kendileri hem de bağışçılar adına çok mutlu olduklarını kaydetti.