EL- HALİL

Batı Şeria'da yer alan El-Halil kentinde, iki farklı olayda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir kişinin öldüğü, diğerinin de yaralandığı bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail askerleri tarafından Halil kentindeki Harsa kavşağında Filistinli Ziya Abdulhalim Mahmud el-Telaheme (21) isimli Filistinli gence ateş edildi. İsrail askerlerinin, yaralı gence Kızılay ekibinin müdahale etmesine izin vermemesi sonucu Telaheme'nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Telaheme'nin İsrail askerlerine atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

İsrail askerleri 18 yaşındaki genç kızı yaraladı

Öte yandan, yine WAFA'da yer alan bir diğer habere göre, Halil kentindeki Eş-Şüheda caddesinin girişinde bulunan askeri kontrol noktasından geçen Filistinli bir kız İsrail askerlerinin ateş açması sonucu karnından yaralandı.

Haberde, İsrail askerlerinin, yaklaşık yarım saat boyunca yaralı kıza sağlık ekiplerinin müdahalede bulunmasına izin vermediği kaydedildi. Yaralı kızın daha sonra hastaneye sevk edildiği belirtildi.

İsrail ordusundan yayımlanan yazılı açıklamada ise Filistinli kızın İsrail askerini bıçaklama girişiminde bulunması üzerine kendisine ateş açıldığı öne sürüldü.

Söz konusu olayın ardından Filistinliler ve İsrail güçleri arasında arbede yaşandığı, İsrail askerlerinin olay yerinde toplanan grubu dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.
Editör: TE Bilisim