ERBİL

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Musul Basın Sorumlusu Giyas Surçi, Rusya'nın hava saldırıları sebebiyle, bazı DAEŞ militanlarının Irak'a kaçtığını ileri sürdü.

Surçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya, Irak, Suriye ve İran arasındaki koalisyondan sonra Rus savaş uçaklarının, Suriye'nin Rakka kentinde DAEŞ hedeflerine düzenlediği saldırıların ardından, örgütteki bazı militanların Irak'ın Musul ve Ramadi kentlerine doğru kaçtığını iddia etti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında, sivil hedefleri vurmadığını savunan Surçi, Rusya'nın ise bu konuda hassas davranmadığını ifade ederek, "ABD, sivillerin olduğu yerleri bombalamıyor, Rusya ise buna aldırış etmiyor" dedi.

Öte yandan, Rus gazetesi RBK'nın Lübnan gazetesi El-Ahbar'a dayandırarak verdiği habere göre, terör örgütü DAEŞ militanları başkentleri olarak ilan ettikleri Rakka'ya gerçekleştirilen Rus hava saldırılarından sonra ailelerini tahliyeye başladı. Habere göre, militanlar Suriye'den tahliye ettikleri ailelerini Irak'ta kontrolleri altındaki Musul kentine götürüyor.
Editör: TE Bilisim