Haber: Gurur AKOSMAN

Başkent Washington DC’de Türk Amerikan Derneği (ATA-DC) tarafından 16 Ekim’de düzenlenen Türk Festivali yoğun ilgi gördü.  20 yıldır Türk kültürünün ABD’de en iyi şekilde tanıtılmasına olanak sağlayan Türk Festivali, binlerce kişinin katılımıyla âdeta Türk rüzgarı estirdi. Festivale katılan binlerce insan, renkli görüntüler oluşturdu.

20 yıl önce başlayan ve yıllar içinde kalıplaşarak her yıl organize edilmeye başlanan Geleneksel Türk Festivali, Washington DC’nin en yoğun caddelerinden biri olan Pennsylvania Avenue’de düzenlendi.

Geleneksel Türk Festivali’ne katılan yabancılar, Washington DC’nin tam kalbinde Türk kültürünü, Türkiye’ye gitmeden tanıma fırsatı yakaladı.  Ayrıca Festival alanında açılan stantların önü, bir an bile boş kalmadı. Özellike Türk kahvesinin tadına bakmak isteyen birçok kişi Türk kahvesi çadırının önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Türk kahvesi falına da meraklı olan katılımcılar, Türk kahvesini çok beğendiler. Festival sadece Türk kahvesi ile sınırlı değildi. Katılımcılar Türk yemeklerini ve tatlılarını, müzikal performansları, kültürel etkinlikleri de yakından tanıdılar.

Festival, Türkiye’den gelen folklor ekibine de ev sahipliği yaptı. Geleneksel kostümleriyle sahneye çıkan dans ekibi izleyenleri büyüledi. Özellikle semazen gösterisi büyük ilgi topladı. Festivale gelenler, Washington DC’nin göbeğinde Türk büyüsünü sonuna kadar hissettiler. 

Editör: TE Bilisim