Yaklaşık dört senedir dünya gündemini değerlendirdiğim, fikirlerimi ve analizlerimi sunduğum bu köşemde ülkeler arasındaki ilişkileri  sadece bize sunulan pencereden bakarak yorumladığımı fark etmeye başladım.

Uluslararası ilişkiler literatüründe var olan her kavramın kendiliğinden ortaya çıkmadığı gibi kurulan sistemin yapı taşlarında gizli, bir o kadar da aleni şifrelerin varlığı yeni çağda bakış açılarımızı revize etmemiz gerektiğini vurguluyor.

Son bir senedir bireysel olarak yaptığım araştırmalar bana ummadığım bilgilerin kapısını açtı. Görünenin ötesinde var olan bilgiler, gerek din gerekse tarihsel öğretilerin ışığında bizi kapsamlı düşünmeye zorluyor.

Teknolojinin baş döndüren hızı ile sosyolojik alışkanlıklarımız değişiyor. Belki de bu sebeple robotlaştırılıyor ve internetin sunmuş olduğu haz havuzunda yüzerken boğulma tehlikesinin de içinde olduğumuzu farkedemiyoruz.Üstelik bu mecralarda sunulan bir çok bilgi kaynağı açısından sakıncalı ve bize sunulan ve eşi benzeri olmayan, idrak etme, hayal etme ve yaratma eylemlerini uygulamamızda engel oluyor.

Sonucunda ise atalarımızın öğütlerini görmezden gelen, düşünemeyen, kendi sınırlarını çizemeyen, icat yaratamayan, robotik ve ruhsuz bireyler haline geliyoruz.

Bize bu zamana kadar öğretilen, ezberletilen bir çok konunun farklı bakış açıları ile yorumlayabileceğimiz uzun bir yazı dizisi üzerinde çalışmalarıma başladım.

Dünya gündeminde oluşan önemli analizleri sunmaya elbette devam edeceğim. Ancak dediğim gibi açılan bilgi kapısını bireysel olarak devam ettirmem gazetecilik mesleğime , araştırmacı ruhuma ve toplumun bilmesi gereken konuları paylaşmama gibi bulunduğum konuma aykırı bir duruma düşmem, beni asla mutlu etmeyecektir.

Bundan sonraki yazılarımda bize öğretilenlerden farklı olarak ; dinden psikolojiye, dünya siyasetinden devletlerin toplumları yönlendirme araçlarına, varoluşsal düzlemin günümüze kadar değişen anlam kaymasına kadar bir çok meseleyi ele almak istiyorum.

Ezoterik ve teo-politik üzerine kurulan güçlerin dünya siyasetine yön verişini ele alıp bu durumu güncel yaşanan olaylar ile yorumlayacak ve  "DÜNYAYA FARKLI BİR BAKIŞ" ile bakabilecek nesillere katkı olacak konuların üzerinde duracağım.

En değerli büyüğüm dedemin öğretisi olan "Bilgi icraate geçmediği sürece anlamsızdır" öğüdünü arkama alıp ilerleyeceğim bu keyifli yolda siz okurlarıma en yüksek katkıyı sağlamaya niyet ediyorum.

Mutlu günler dilerim.