Merhaba kıymetli okurlarım Ülkemiz de zeki adam değil, dürüst adam sıkıntısı var...
Eskiden eşyalarda kaliteliydi insanlarda şimdi malesef bazı eşyalarında, insanlarında malzemesinden çalınmış. Söz senetti eskiden ve insanların itibarı vardı hatta en önemli şey itibardı, Yani kişinin verdiği sözü tutması.
Dürüst insan hayatındaki doğruya daha çok önem vermiş, gerçeği saklamayan ve olduğundan başka türlü görünmeyen kişilerdir. Bu insanlar her zaman doğru ile beraber gerçeğin peşinde hayatını yalansız bir şekilde yaşar.
Dürüstlük, doğruluk, özü sözü bir olma, bildiği, inandığından farklı görünmeyen kişi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda samimiyet olarak da tanımlanmaktadır. Kişinin mazeretsiz bir şekilde kendine karşı dürüst olması, hatalarını kendine karşı itiraf etmesi durumudur. Dürüst kişinin aynı zamanda içten, doğru ve açık olması beklenmektedir. Dürüst kişi bu erdemleri de barındıran kişidir. Ahlaken doğru olan kişidir. 
Karakterli bir insan hiç bir zaman doğrudan ve doğrularından asla ödün vermez.
Örnek hemen hemen hepimizin başına gelmiştir aracınızın bir arızası halinde tamiri için gittiğiniz bir sanayi de ustanın değiştirmediği parçaya veya yapmadığı tamire para alma durumu. Tabi bu durum devamlı bildiğiniz dürüst esnaf ve kadakterli işini düzgün yapan ustalarımız için geçerli değil, sayıları az olsada o dürüst esnaflar hala var. 
Tabi bu örnek gibi bir çok meslek dalında bir çok insan var. Dürüst iş yapmayıp sonrada piyasada işlerin olmadığından şikayetçi olmak ayrıca bir tezat. İnsanları bir kez kandırırsınız çünkü herkes artık araştırıyor bilinçli.Dürüst olmak ilk etabda insana çok para kazandırmaz, çok insan kazandırır, ve bu çok insanda zamana yayılarak daimi para kazandığı için işini düzgün ve dürütsçe yaptığından en büyük reklamı olur çevresi genişler işleri büyür daha çok kişi çalıştırır ve elbette eskisine göre gelir düzeyi artar. En keyifli yanıysa sektöründe öncü anılması olacaktir.
Dürüstlük bu zamanda zor ama o zoru başaranlarında her zaman mükafatını aldığı bir zenginliktir.
Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.