ABD'de yaptığı saati bomba sanan öğretmenlerinin ihbarı ile derste kelepçelenerek gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra da üç gün uzaklaştırma cezası verilen 14 yaşındaki Müslüman öğrenciye giremediği derslerin ev ödevlerini ailesiyle yolladı.

Teksas eyaletinin Irving kentindeki MacArthur Lisesi’nde Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed’in gözaltına alınmasıyla başlayan ve dünya liderleri başta olmak üzere birçok kesimden tepki toplayan gelişmelere bir yenisi eklendi.

Lise yönetimi, yaptığı icat nedeniyle ders sırasında kelepçelenerek gözaltına alınan ve serbest kaldıktan sonra da okuldan üç gün uzaklaştırılan Ahmed Muhammed'e ailesi aracılığıyla giremediği derslerin ev ödevlerini gönderdi.

Anne Muna İnrahim bazı yakınlarıyla birlikte Ahmed Muhammed'in ev ödevlerini teslim almak için MacArthur Lisesi'ne gitti.

Polis, aileyi görüntülemek isteyen AA ekibine, "Okul arazisi içinde çekim yapılamayacağını" belirterek müdahale etti. Ev ödevlerinin teslimi sırasında okul yöneticileri ile aile fertleri arasında "gözaltı" konusunun gündeme gelmediği öğrenildi.

Eşi ve yakınlarının MacArthur Lisesi'ne gittiği sırada konuya ilişkin soruyu cevaplayan baba Muhammed el Hasan Muhammed, Ahmed'in yeni okula transfer olana kadar eğitiminin aksamaması için derslerine evde devam edeceğini, ödevlerini de evde tamamlayacağını söyledi.

El Hasan Muhammed, birçok okuldan teklif aldıklarını, Ahmed'in eğitimine devam edeceği okula karar verebilmesi için MacArthur Lisesi'nden yedi gün izin talep edeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim