FRANKFURT

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın hisselerindeki kayıplar sürerken, banka hisseleri sabah saatlerinde yeni bir tarihi düşük seviyeye geriledi.

Frankfurt borsasında işlem gören Deutsche Bank hisseleri, dün sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybederek tarihi düşük seviyesi olan 10,63 avrodan işlem görmüştü. Bugün de kayıplara devam eden banka hisseleri saat 11.18 itibarıyla 10,53 avrodan işlem görerek, 1992 yılından bu yana kaydedilen en kötü performansını sergiledi.

Analistler, banka hisselerindeki düşüşte ABD makamlarıyla olan hukuki sorunların ve sermaye sıkıntılarının etkili olduğunu belirtiyor.
"Kamu kurtarması aranmayacak"

Öte yandan, Alman Focus dergisi, Almanya hükumetinin ABD makamlarıyla sorun yaşayan bankaya herhangi bir devlet yardımı yapmayacağını öne sürdü.

Ayrıca bankadan yapılan açıklamada da ABD ile sorunlarda Alman hükumetinden yardım talep edilmediği ve kamu kurtarmasının aranmayacağı kaydedildi.

Deutsche Bank'tan geçen hafta yapılan açıklamada ise ABD Adalet Bakanlığı ile 2005-2007 yıllarında gerçekleştirilen konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetleri konusunda müzakere edildiği bildirilmişti.

Banka, sorunlu kredilerden dolayı ABD hükümetinin talep ettiği 14 milyar dolarlık uzlaşma bedelini ödemeyeceğini açıklamıştı.