15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2021, Türk savunma sanayiinin başarılarını bir kez daha gösterdi

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılan IDEF 2021’de Türkiye’nin yeni savunma teknolojileri sergilendi.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl 15’nci kez düzenlen ve Avrasya bölgesinin en büyük savunma sanayi fuarı olan IDEF 2021’de Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği çok sayıda silahı görücüye çıktı. 54 ülkeden gelen katılımcılar Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığının birimleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

Fuarda sergilenen silahlardan bazıları:

Elektrikli insansız kara aracı olarak geliştirlen Alkar R8, Alpera Savunma Sistemleri tarafından üretiliyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUŞAŞ) tarafından geliştirilen ve ABD,ÇİN ve Rusya’nın ardından Türkiye’nin de yapabildiği beşinci nesil, radara yakalanmayan jet muharip uçak projesidir.

Yine Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUŞAŞ) tarafından geliştirilen ve sınıfında en iyi İHA’lar arasında gösterilen milli İHA, Anka

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere FNSS tarafından geliştirilen Pars  6x6 İzci

Türkiye’nin ilk insansız helikopteri olan ALPİN, 160 kg yük taşıyabilme kapasitesine sahip

Yine FNSS tarafından üretilen Pars 4x4

ASFAT’ın ürettiği yerli ve milli Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MMTT) MEMAT