LONDRA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notunun ve görünümünün korunmasında mali disiplinin sürdürülmesinin rol oynadığını söyledi.

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Gamble, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunun ve "durağan" not görünümünün teyit edilmesinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Gamble, Türkiye'nin kredi notunu sabit tutmalarının altında yatan ana sebebin "mali taraf" olduğunu belirterek, "Seçimlerin olduğu bir yıl boyunca mali disiplin devam ettirildi. Bu yıl Türkiye'nin bütçe açığının geçtiğimiz yıla benzer şekilde gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Bu da borçlanma seviyelerinin düşmeye devam edeceği anlamına geliyor. Bu durum mali disiplin konusundaki kararlılığı gösteriyor ki bu bizi oldukça cesaretlendirdi" değerlendirmelerini yaptı.

Fitch Ratings'in Türkiye'nin not görünümünü de "durağan" olarak teyit ettiğini hatırlatan Gamble, "Durağan görümüm önümüzdeki dönemde Türkiye'nin kredi notunun indirilmesini ya da çıkartılmasını öngörmediğimiz anlamına geliyor. Burada not görünümünün durağanda tutulmasında kilit önemde olan mali disiplin konusundaki kararlılıktır" dedi.

Gamble, Türkiye'nin büyüme ivmesinin seçim sonrasında artabileceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim