Karma son yıllarda oldukça telafuz edilen bir kavram. Anlam olarak; Evren’in yaptıklarımıza karşılık etkiye tepkisini anlatan bir tanım.. Tek bir no

Karma son yıllarda oldukça telafuz edilen bir kavram. Anlam olarak; Evren’in yaptıklarımıza karşılık etkiye tepkisini anlatan bir tanım..

Tek bir nokta var. İnsanın tüm karmasını çözümleyen; vicdan temizliği. Yaşamının tüm iyileşmesi geçmişinden geleceğine uzanan bu ince iplerle çözülmüş vicdan terazisine bağlı. Bu terazide kişinin olaylar karşısında terazisi ne kadar hassas olursa yaşamın terazisinde yükleri o kadar hafif olur. Çünkü gerçeğin ışığında vicdan en gerçek pusuladır. En önemlisi, koca bir hayat kurtarır. Yaptığımız bir hakkaniyetli hareket yaşamımızın tüm gidişatını değiştirebilir. Şunu da unutmayalım ki mutlaka ektiğimiz tohumlar bir gün yeşerecektir. Acı eken acı bulur. Bizden çıkmasa bile bir gün en sevdiklerimizden çıkabilir. Derler ya hayatta en güzel miras değerli bir soy ağacı bırakmaktır, aslında burda anlatılmak istenen atalardan temiz bir karmik hesap bırakmaktır. Bilimsel olarak soyaçekimle birlikte atalarımızdan aldığımız bilinçaltı kayıtlarımız var. Onları anlamadığımız sürece Carl Gustav Jung’ın da dediği gibi bilinçaltımız bizi yönetir, bu olduğu sürece kaderimizin efendisi değilizdir. 

Atalarımızdan gelen onların zamanında bilinçsizce yaptıkları karma eylemleri, birgün karşımıza negatif olaylarla çıkabiliyor... Mesela bir (hak yeme) negatif bir karmadır. Bazı insanlar ne kadar doğru ve akıllı hareketler bulunsa da hayatında bir konuda sürekli blokajlar ve onu zorlayacak insanlarla karşılaşır. Artık usanma gelebilir bir süre sonra, orda aslında karmanın şifalanması gereken bir durum vardır. O şifalanmadan blokaj açılmaz. Kişinin bu durumu düzeltmesi için öz farkındalığında karmasını temizleme yoluna gitmesi gerekir. İlk iş tabi ki hak yememek ve doğru vicdan muhakemesidir. Doğru bir terazide her konuda hak ediş yasalarına uygun fiillerde bulunmak olmalıdır. Bu atalardan gelen negatif hesapların temizlemesinde yardımcı olacaktır. 

Herseyin başı iyi niyet.. O da tek bir doğruyla.. Ama unutma; öz olmayınca aklın duvarlarını nereye oturtacağını bilemezsin. Doğal akış yasası gereği vicdanı değil, biyolojik bir yöntemle kendi iç güdülerinle yönetilirsin... Kalbe perde yapınca vicdanı görmez insan. En son kalpleri sonra vicdanları ölür... 

Ruhunuzun kalbe yöneldiği harika bir pazar olsun...