BURSA

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu ile Atlı Spor Topluluğunun hayata geçirdiği "Engelsiz Yarınlara Dört Nala" projesine katılan spastik çocuklar, engellerini ata binerek aşmaya çalışıyor.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören çocuklara, "Engelsiz Yarınlara Dört Nala" projesiyle moral ve motivasyon kazandırılıyor.

UÜ Görükle Yerleşkesi'ndeki yüksekokula aileleriyle gelen, yaşları 3,5 ile 8 arasında değişen spastik çocukları, Atlı Spor Topluluğu gönüllüleri karşılıyor.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Ayşe Oğuz Ayarcı, AA muhabirine, özellikle serebral palsi (beyin felci) hastalığı olan çocukların, verilen fizik tedaviye ek olarak rehabilitasyonları açısından bu projeye çok önem verdiklerini söyledi.

Projeyi yürüten ve sürdürenlere teşekkür eden Ayarcı, "Buradaki terapi çocukların kas, baş-gövde ve denge koordinasyonlarını sağlamaları açısından önemli. Daha da önem verdiğimiz konu, bu çocuklarımızın moral ve motivasyonları. Buraya geldikleri süre içinde hastanede verdiğimiz tedaviye daha iyi uyum sağlıyorlar. Moral ve motivasyonları daha yüksek oluyor." dedi.

"Ailelerden bize çok güzel geri dönüşler oluyor"
Birçok engelli çocuk ve ailesinin projeye katılmak istediğini vurgulayan Ayarcı, şöyle devam etti:

"Ancak 12 kişiyi alabildik. Çok güzel bir proje. Ailelerden bize çok güzel geri dönüşler oluyor. Çocukların hepsi gelmek istiyor ancak biz çocukları özenle seçiyoruz. Çünkü at binmede belirli bir koordinasyonu olmayan çocuğu aldığınız zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. O yüzden ilaç kullanmayan, epileptik nöbeti olmayan, at binmeye ve terapiye uygun hastaları seçiyoruz. Bunun sadece proje olarak kalmasını istemiyoruz. Bu çocukların rehabilitasyonu için alternatif yeni bir tedavi ve terapi olduğunu düşünüyorum."
Editör: TE Bilisim