Zaman sevişip gönül eğlendirme zamanı değil. Hayal dünyası sona erdi, gerçek gün gibi ortada. Soğuk, buz gibi... Artık kimse senin için hayatı kolaylaştırmayacak, lüks yaşamın için çalışmayacak. Kimse ama kimse senin aç karnını doyurmayacak. Herkes kendi derdine düştü çünkü. Herkes bu soğuk günle yüzleşti çünkü. Buz gibi...

Kalk ve ekmeğin için savaş. Geleceğin için savaş. Gün gelecek özgürlüğünü de kaybedeceksin yoksa. Zevk ve sefa ile geçirdiğin hayatının her noktasında birilerine bağımlısın. Kalk ve bağımsızlık için savaş.

Miskin miskin geçirdiğin şatafatlı hayatın sona erdi. Eğlenceli, bolluk içinde geçirdiğin günlerin bitti. ŞİMDİ GERÇEKLERLE YÜZLEŞME ZAMANI.

Yurtdışı'nda istiflediğin, yedi ceddine yetecek milyar dolarlarının ve külçe külçe altınlarının bir kıymeti kalmadı. Paradan daha değerli bir şey var artık; Gıda. Paranın alamayacağı değerde gıda.

KENDİ ÜRETMEDİĞİNİ TÜKETEN BİR TOPLUM YOK OLMAYA MAHKUMDUR.

İnsanlar yoklukla sınanır. Açlık en büyük sınavdır. Artık köylünün tekrar milletin efendisi olma zamanı şimdi. O eziklediğin, çamurlu ayakları, nasırlı elleri ile kendinden yabancılaştırdığın köylünün ürettiği bir adet yumurtaya, bir litre süte, bir dal domatese muhtaçsın. Ne yazık ki Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan saptıktan sonra acı bir tecrübe ile öğrenmek zorunda kaldın bu değerleri. O ki kurtuluş savaşından çıkmış bir milleti ayağa kaldırdı, sen geçmişi çöp yapıp sefahat alemine düşüp bu aziz milleti yeni bir kurtuluş savaşı eşiğine getirdin tembelliğin ve beceriksizliğinle. Ucuz diye mültecileri çalıştırdın kendi halkını işsiz bıraktın. İhracat diye ürettiklerinin en iyisini, en kalitelisini yurtdışına sattın, halkına çürük çarıkları, defolu malları, ihraç fazlasını bıraktın. Haksızlıklara sessiz kaldın, adalet isteyenlere umursamaz davrandın. Gözünün içine içine soktular görmezden geldin. Kulağının dibinde bas bas bağırdılar duymazdan geldin. Sana dokunmadı yılan ama bin yıl da yaşamadı. O yılan da nihayetinde seninle aynı sonu paylaştı.

Bu artık senin, benim meselem değil. Bu milli bir mesele. Ya ilelebet var olacaktır bu millet yada silinip gidecektir tarih sayfalarından.

Kalk ve savaş. Kendinle savaş, iradenle savaş. Tembelliğinle ve seni tembelliğe sevk edenlerle savaş. Seni gütmeye çalışan çobanla, paranı değersizleştirip özkaynaklarını horatça sömürenlerle savaş. Çiftçinin dara düşmüş halinden faydalanıp memleketin en verimli tarım arazilerini üç kuruş paraya satın alan yabancılarla savaş. Seni doğadan koparıp betona hapsedenlerle savaş.

UYAN ARTIK BU GAFLET UYKUSUNDAN EY TÜRK.

Titre ve kendine gel. Geleceğin için, sen özgür yaşa diye Çanakkale'de, Dumlupınar'da can veren atalarının kemiklerini sızlatmamak için. "Savaşma, seviş" diyenlere inat; Sevişme, savaş.

Yalancı mıyım?