Bölüm:3  Peki bu “altın postun” mitolojik önemi ve sırrı ne? demiştik.. Onuda şöyle izah edeyim Yunan mitolojisindeki tanrıların Kralı

Bölüm:3 

Peki bu “altın postun” mitolojik önemi ve sırrı ne? demiştik..

Onuda şöyle izah edeyim Yunan mitolojisindeki tanrıların Kralı Zeus Jasonun atası olan Firiksus’a ölümsüzlük bahşedilmiş altın bir Koç hediye eder Firuksus bu altın Koç’a biner ve Yunanistan’dan Kolhis’e yani Kafkaslara uçar Kolhisin kralı güneş tanrısı Heliyosun oğlu Ayetes’tir altın Koç’u Zeus için kurban eder koçun postunuda bir ejderha tarafından korunan kutsal korudaki bir ağaca asar. Eğer bu post kaybolursa Ayeteste krallğını kaybedecektir Postun hikayesi bu kısaca

Jason amcasının bahsettiği altın postu alabilmek için Yunanistan’ın en güçlü kahramanlarından oluşan bir ekip oluşturur. Bu ekibe Argonotlar deniyor Jason ve Argonotlar Altın Post uğruna bir çok maceraya girerler. İşte mitolojik ve pagan altın post daha sonrasında avrupada kurulacak olan bir tarikatın adı oluyor son haçlı seferinin kaderini belirleyen 1396 yılında ki Niğbolu savaşındaki gösterdiği kahramanlıklardan dolayı korkusuz lakabıyla anılan Fransa’daki Burgonya Dükün’ün oğlu III. Flip yani iyi Philippe tarafından Portekiz Prensesi İzabel ile evliliği şerefine 1430 yılında kurulduğu kaynaklardan karşımıza çıkıyor. Bir evlilikle Tarikat kuruluyor. O zamanlar sadece Katolik Hristiyanlar tarikatın üyesi olabiliyordu. İstanbul 1453 yılında Osmanlılar tarafından fethedilince tarikat şövalyeleri İstanbul’u geri almak için yemin edip harekete geçiyorlar malum netice ortada Allah’a şükür İstanbul hala bizim Altın post ve Argonotlar daha sonra İspanya ve Avusturya olmak üzere iki ayrı gruba çoğunlukla birbirleriyle akraba olan Avrupa monarşisinin üyelerinden oluşmakta az önce bunun basına yansıyan güncel bilgilerinden örnek vererek biraz bahsetmişim. Mümkün olduğu kadar dışarıdan evlilik yapmıyorlar.

Altın Post örgütünün içerisinden bilimsel çalışmalar yapan gruba Jason grubu denilmekte. İddialara göre” Manhattan Projesi” “Philledephia deneyi” ve bir çok çeşitli bilimsel araştırmalarda bu grubun yaptığı çalışmalardan Manhattan Projesi nükleer silah üretmek üzere II. Dünya savaşı Abd Kanada ve İngiltere tarafından gerçekleştirilen bir projeydi. Proje istenilen hedefe ulaşıyor ve başarı elde ediyor. 1945 yılında Trinity adı verilen denemede dünyanın ilk nükleer bombası New Mexıco’da Alamogordo yakınlarında denenmiş yani patlatılmıştır. Amarikan istihbaratı bu tesiste çalışan bilim adamları arasında Rus KGB ajanları yani Rus Gizli istibahratı için çalışan ve bilgileri sızdıran personel tespit ediyor ve anlaşılıyorki Sovyet rusyanın eline bu bilimsel veriler ve bilgiler geçmiş, McCarthy döneminde başlayan komünist avı Amerikan siyaset tarihine ve dünya tarihine damga vurmuştur. Bu projeyi deşifre etmeye yönelik takibin kod adıda Enormozdu II.Dünya savaşı biter bitmez başlayan soğuk savaşta komünist avı hareketi Amerika’da her alanda kendini göstermiş ve büyük bir korku dalgası olarak insanları etkilemiştir.Bu dönem Amerika tarihinde “Second Red Scare” İkinci Kızıl Korku yani ikinci komünist avı dönemi adını taşır. Bunlardan birincisi 1917 ile 1920 yılları arasındaki First Red Scare denilen birinci kominist avı dönemiydi. Second Red Scare ön planda McCarthy yer alırken geri planda FBI’ın değişmez başkanı Edgar Hoover vardı. Bu olaylar istibahrat tarihi açısından önemli yaşanmışlıklardır Özellikle Hollywood dünya sinema ve sanat çalışmasında çok ciddi değişimler yaşanmıştır. 

Altın Post örgütünün içerisinde bilimsel çalışmalar yapan Jason grubu tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen bir başka bilimsel projede “Philledelphia Deneyi”dir.

“Philledelphia Deneyi” 1943 tarihinde “Gökkuşağı Projesi” (Rainbow Project) adıyla bilinen bu deney ABD resmi makamlarınca defalarca yalanlanmıştır. Einstein’ın fizik de manyetik alanlar ile ilgili teorilerden yola çıkarak yapıldığı idda edilen II. Dünya Savaşı sonrası Bilimsel çalışmalarından ABD gemisi olan uss eldiridge adlı gemiye yüksek değerde manyetik rezonans uygulanıyor ve zamanda kırılma sağlanarak gemi pernoneli ile birlikte yok olduktan bir süre sonra geri getiriliyor. Bu çalışmada Cern’de yapılan bilimsel deneylerin içeriğinden çok uzak değil basına yansıyan iddialara göre CERN de üst düzeyde kadrodaki bilim altın post tarikatının üyeleridir denince E birde Cern’ de Nötrinolar üzerinde çalışan bir grup bilim insanı projelerinin adını resmi olarak Jason ve Argonotlar koyunca “Altın Post”la aralarında bir bağlantı yoktur diyemiyoruz. Nötrinolar da ışık hızına yakın hıza sahip ve hatta ışık hızını bile geçmiş olduğu iddia edilen elektiriksel yükü sıfır olan ve maddelerin içinden neredeyse hiç etkileşime girmeden geçebilen temel parçacıklar temel elektron dahi nötrinoların yanında çok, çok büyük kalıyor. Bu bilimsel araştırmalara baktığımızda zaman mekan ve uzay çalışmalarının ilerlemesi muazzam atılımlar var..

Dünyayı Yöneten güç dengelerinin güçlerini nereden aldığını anlatmak için çok uzaklara bakmamamız gerekiyor. Bu konuyu çok uzatmayayım ama eklemeden de geçmek istemiyorum. Bu tarz bilimsel çalışmaların felsefi temelleri hikayaleri sinema sektörleri tarafından taraflar toplamak olaylara ilgi çekerek maddi kazanç sağlamak ve daha önemlisi sosyal etkileşim algı yönetimini yapabilmek için ve benzeri sebeplerden senaryolaştırılır Fransız-Belçika yapımı olan ortak film çekmişti.

Tenten ve Altın Post adında ve İstanbul’da geçen bir de film çekmişti. 1960 yılllarda ki İstanbul’un renkli görüntülerle izlenebilcek bir nevi İstanbul tarihinin görsel arşivi olması açısından belge değeri vardır. Altın Post Tarikatı ölümsüzlük ve yaradılış gerçekliğinin bilimsel arayışı olarak nitelendirebileceğimiz bu çalışmalarını bir de sembol ve simge dili ile çok meraklı gözlerden gizlemiş olması lazım değilmi? Birde olayı bu açıdan değerlendirirsek ilginç sembol ve simge kullanımlarıyla karşılaşıyoruz mesela bu deneyin ve araştırmanın yapıldığı birimin bina girişinde 2 metreye yakın büyüklükte gösterişli bir Tanrı Şiva heykeli var. Şiva bir Hint tanrısıdır. Şiva isim kökeni olarak Sanskritçedir Hint inanışına göre tanrı Brahma yaratıcı gücü Vişnu koruyucu gücü Şiva ise yok edici gücü temsil eder. Burada ki yok edicilik kötülüğü yok etme olarakta kendini gösterir. Sanskritçe çok eski ve kadim bir dildir. Rahmetli Bülent Ecevit’in Sankristçe bildiğini ve eski veda metinlerinden Türkçeye çevirileri olduğuna da ek bilgi olarak söyleyebilirim. Vedalar Hint kutsal metinlerdir diyebiliriz. Dünya Güçlerininin ne yapmaya çalıştığını anlamak için Ecevit Sankristçe öğrenmiştir.