AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, " HDP önümüzdeki günlerde barış dilini daha fazla kullanarak,PKK ile yapay bir çatışma inşa ederek, 1 Kasım seçimlerinde barajın üstünde kalmaya çalışacaktır. Bütün göstergeler, bütün haberler, açıklamalar, HDP'nin bu yönde ilerlediğini, senaryonun bu yönde kurulduğunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde HDP ile PKK arasında yapay bir çatışmayı da izleyebiliriz" dedi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulanan Ünal, Çözüm Süreci için tek başına ve kararlı bir şekilde mücadele eden AK Parti'nin, şimdi de terör konusunda tek başına mücadele verdiğini söyledi.

AK Parti'nin bu mücadelesinin hem yurt içi hem yurt dışında belli kesimleri rahatsız ettiğine dikkati çeken Ünal, "7 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi zayıflatmak için bir blok oluşturuldu. Bu blokun içinde siyasi partiler, medya kuruluşları vardı. Bunlar istediklerini kısmen de olsa elde ettiler" diye konuştu.

Ünal, bu grupların önlerinde şimdi 1 Kasım seçimleri olduğunu belirterek, "1 Kasım seçimlerine girerken, devlet çok haklı bir şekilde PKK'ya karşı yoğun bir mücadele veriyor. PKK terör örgütü 31 yıllık çatışma tarihinde ilk defa bu kadar yoğun bir saldırı gerçekleştiriyor. Bunun karşılığında da devlet yine ilk defa bu kadar ciddi bir mücadele veriyor. Devlet, kendi yerli istihbaratıyla, kendi kararlarıyla, hiç kimseye danışmadan, hiç kimseye bilgi vermeden çok yoğun bir mücadele götürüyor" ifadesini kullandı.

Ünal, 7 Haziran seçimleri öncesinde Diyarbakır'da HDP'nin mitingi sırasında patlayan bombanın "arkasında soru işaretleri bırakan" bir eylem olduğunun altını çizerek, bu eylemin HDP'nin mağdur gösterilmesini ve oy toplamasını sağladığına değindi.

"PKK'lılar bomba koyarken suçüstü yakalandı"

Benzer bir eylemin Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapılmaya çalışıldığını bildiren Ünal, şöyle devam etti:

"HDP'nin bugün gösteri yapacağı yere PKK'lılar bomba koyarken suçüstü yakalandılar. Bu çok kirli bir siyaset. Oy toplamak için kendi tabanlarını bile katletmekten çekinmeyecek kadar gözlerini karartmış durumdalar. HDP önümüzdeki günlerde barış dilini daha fazla kullanarak, PKK ile yapay bir çatışma inşa ederek, 1 Kasım seçimlerinde barajın üstünde kalmaya çalışacaktır. Bütün göstergeler, bütün haberler, açıklamalar, HDP'nin bu yönde ilerlediğini, senaryonun bu yönde kurulduğunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde HDP ile PKK arasında yapay bir çatışmayı izleyebiliriz."

"Barış ilan ettik diyecekler"

1 Kasım seçimlerine giderken hem devletin terörle mücadelesini kırmak hem de AK Parti'yi zayıflatmak için yeni bir senaryo oynandığına işaret eden Ünal, o senaryoyu şöyle anlattı:

"Bu senaryo, terörle mücadele ederken devletin elini zayıflatmak, kara propagandayla AK Parti'nin millet nezdinde itibarını zayıflatmaya çalışmaktır. Sağ tarafa dönüyorlar, askere polise kurşun sıkıyorlar, sol tarafa dönüp 'Bunu Erdoğan yaptı, AK Parti yaptı' diye propaganda yürütüyorlar. Belli bir senaryo yazılmış. Bu senaryonun içinde PKK, HDP, CHP, MHP, Fetullah Gülen Terör Örgütü, ulusal ve uluslararası medya çevreleri var. Önümüzdeki günlerde bu senaryonun neye evrileceğini şimdiden görebiliyoruz.

HDP'nin 'barış' söylemleri yoğunluk kazanmış durumda. Bunun yanında sadece HDP'nin değil, bazı sivil toplum örgütlerinin, bazı gazetecilerin de 'barış' söylemini daha fazla dillendirdiklerini görüyoruz. Oysa operasyonları durdurmayı gerektirecek ortada hiçbir durum yok.  PKK eylemlerine son vermemişken, sivil ölümlerine hala devam ederken operasyonların durmasının bir anlamı yok. Belli ki 'biz barış ilan ettik' diyecekler ve buradan da bir kara propaganda, bir algı operasyonu başlatacaklar. 1 Kasım seçimlerine girerken HDP'nin oylarını artırmanın çabası içine girecekler. Bu çok açık bir oyun.AK Parti bu senaryoyu bozacaktır."

"HDP ve PKK'nın 'barış' dilini kullanmalarının sebebi..."

Ünal, terörle mücadele tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, "İlk defa yerli istihbarat kullanılıyor. Milli İstihbarat Teşkilatımız, bu operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Teşkilatımıza istihbarat temin ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Fetullah Gülen Terör Örgütü tarafından hedef yapılmasının sebeplerinden bir tanesi de bu zaten. Milli istihbaratın önüne geçilmek isteniyordu. Ama bunun önüne geçemediler. Terörle mücadelede bir başarı elde ediyorlar" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyine yaptığı operasyonlara da değinen Ünal, terörle mücadelenin çok isabetli yapıldığını bildirdi.

Ünal, "PKK'nın ve HDP'nin bugünlerde 'barış' dilini daha fazla kullanmalarının sebeplerinden bir tanesi de bu. Çok sıkışmış durumdalar, çok büyük zayiat vermiş durumdalar. Bu işi kendileri sona erdirmek istiyorlar. İnanıyorum ki devlet çok kararlı bir şekilde bunun sonuna kadar gidecektir" diye konuştu.

"HDP'nin ortaya koyacağı her oyun bir tuzak"

"Savaş" ve "barış" kelimelerinin bilinçli olarak kullanıldığına da vurgu yapan Ünal, savaşın da barışın da devletler arasında yapılacağının üzerinde durdu. Bir savaşın söz konusu olmadığını belirten Ünal, "Türkiye'nin karşısında bir devlet yok, düzenli ordu yok. Alçakça saldıran, tuzaklar kuran bir terör örgütü var. Savaş söz konusu olmadığı için de barış da söz konusu olamaz. Olması gereken terör örgütünün derhal hiçbir şart öne sürmeden silahlarını bırakması hatta silahlarını gömmesidir" dedi.

"HDP'nin önümüzdeki günlerde ortaya koyacağı her oyun bir tuzaktır, bir pusudur" ifadesini kullanan Ünal, "Biz ateşkes, barış istiyoruz" söylemlerinin, samimiyetten uzak, yalan ve 1 Kasım seçimlerini maniple etmeye yönelik olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim