“Hain” olarak adlandırılan kişi, başkalarını üzmekten, onlara zarar vermekten zevk alır. Başkalarının kötülüğü için çalışır ve başkalarının mutsuzluğundan mutlu olur. 

Bir hain, iyiliğe karşı kötülük yapar. Hain, gerçeği inkar eden kişidir. Güveni kötüye kullanır ve kendi sorumluluklarını suistimal eder. Hain, kendini ve başkalarını kandırmak için gerçeğe ihanet eder. Onun bir çok maskesi ve savunma mekanizmaları vardır.

Hain, kötülüğün yanında olduğu için endişe, suçluluk, karamsarlık içindedir. Aslında bir hain korku doludur çünkü sevgiden yoksundur. Onun kalbi taşlaşmıştır. Dışarıdan sakin görünür ama iç dünyasında fırtınalar kopar. 

Bir kez hainlik yapan kişi daha sonra da hainlik yapar. O yüzden bir hain ile karşı karşıya geldiyseniz, dikkatli olun. Tekrar bir hainlik yapabilmesi olasıdır. 

Hainlik yapmak için her hain önce kendini kandırır ve gerçek olmayan şeylerin gerçek olmadığına dair kendini inandırır. Hain, güvenilmez olduğu için kimseye güvenmez. Bir insan, para ve açgözlülükten dolayı hainlik yapar. Ego ve bencillik onu hainlik yapmaya iter. 

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Hainliğe Son Değişim Programı” sayesinde özhainlik sona erecektir. Yani öncelikle insan, kendi özüne ihanet etmeyi bırakacaktır. Böylece öz farkındalık yükselir ve ego, bencillik duvarları yıkılır. 

Mutlaka herkes hayatının bir döneminde hainlikle yüzleşmiştir. Çünkü herkesin içinde küçük bir haincik vardır.  Bu hainin ne kadar büyüyeceği ise kişinin seçimlerine bağlıdır. 

“Hainliğe Son Değişim Programı”  hainlikten özgürleşme yollarını anlatıyor. Hainlik ortadan kalkıyor, bencillikten özgürleşiliyor ve tatminlik duygusu ortaya çıkıyor. 

Tüm kalıplardan özgürleşiyorsunuz. Yaşamı olduğu gibi kabul ediyor ve sorumluluklarınızın farkına varıyorsunuz. Gerçeklikle yüzleşiyor ve her dezavantajı avantaja çevirebiliyorsunuz. Beklentilerden özgürleşiyorsunuz ve böylece içinizdeki koşulsuz sevgi gücü artıyor. 

“Hainliğe Son Değişim Programı”nın işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada “hainlik” olgusu   ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Hainlik, verilen sözü tutmamak, emanete hıyanet etmektir. Hainlik yapan hain, göründüğü gibi değildir. İnsanın kendi gerçek özüne yaptığı hainlik, kendine yalan söylemesi, onu bitmeyen acılara sürükler. 

Bağımsız, özgür, kendi hayatınızdan sorumlu olduğunuzda hainliğe uğrasanız da ‘gerçek' ten kopmayacaksınız. Hainliğe uğrasanız da dimdik ayakta kalacaksınız.

“Hainliğe Son Değişim Programı' ile hem hainliğe hem de içinizdeki küçük hainciğe ‘SON’ deyin...