HAKAN'IN KULAĞINDAKİLER 1- Erdem Kınay feat. Merve Özbey 2- İdo Tatlıses - Ya Da Boşver

HAKAN'IN KULAĞINDAKİLER


1- Erdem Kınay feat. Merve Özbey


2- İdo Tatlıses - Ya Da Boşver


3- Turaç Berkay ft. Belma Şahin - İki Cihan


4- Berkay - Yaz


5- İlyas Yalçıntaş - Gel Be Gökyüzüm


6- Seksendört - Yorma


7- Berksan - Aşka


8- Edis - Çok Çok


9- Tarkan - Yolla


10- Sagopa Kajmer - Sertlik Kanında Var Hayatın



İDO'DAN YAZ ŞARKISI


Bildiğiniz gibi yaz geldi mi müzik piyasası canlanır. Yaz şarkıları şelale gibi akar, üretim durmaz. İdo Tatlıses de son yıllarda güzel işlere imza atıyor, en azından yaptığı birçok iş dile dolanabiliyor. Geçtiğimiz yıl yaza damgasını vuran Derya Uluğ ve Asil Gök , İdo'nun  yeni şarkısında söz, müzik yazarı olarak karşımıza çıkıyor. E doğal olarak yazın şarkısını da bu ikili inşa etmiş oluyor. Sözü ve müziği Derya Uluğ, Asil Gök imzası taşıyan Ya Da Boşver adlı şarkının düzenlemesini Erdem Kınay üstlenmiş. Ekip tamam; hepsi geçtiğimiz dönemlerde yazın şarkılarına imza atarak müzik piyasasının başarılı isimleri. Sektörü en iyi bilenler. İdo'da bu başarılı ekibin çalışmasını, akılda kalıcı, yürek yakıcı sıcaklıktaki yorumla seslendirmiş ve dört dörtlük bir yaz şarkısına imza atmış. Hüzün kokulu hareketli şarkılar olarak nitelendiriyorum ben bu tarz şarkıları. Bodrum, Çeşme tatilcileri hepimiz için hikaye çekmelik şarkı gelmiş. Ya Da Boşver benim için yazın hitleri arasında.



*************



BODRUM BEACHLERİNİ ARATMIYOR


Bayram sonrası 3-4 günlük Çınarcık kaçamağı yaşadım. Hem İstanbul'a yakın olması, hem değişik bir atmosferi olmasından dolayı her yıl muhakkak uğrarım bu şirin yere. İnsanları değişmiş, mekanları değişmiş, buranın yerlileri de İstanbul'da olduğu gibi Arapça tabelalar görmeye başlamış. Değişmeyen bir tek yer olarak ise Mawish Beach kalmış. Kadir Doğan'ın kaliteli müzikleriyle insanlar sınırsızca eğleniyor. İstanbul yakınında Bodrum'u aratmayan bu beach gençlerin favori mekanı olduğu aşikar fakat orta yaş birçok insan da mekana severek gidiyor. Sabah 9'dan akşam 7-8 'e kadar sınırsız eğlence ve müzik var. Kadir Doğan günümüz Türk ve dünya müzik piyasalarını çok iyi kavramış olacak ki repertuvarını ben çok beğendim. Ansızın çaldığı güzel şarkıları ise Shazam uygulamasıyla taratıp, bende müzik arşivimi Kadir Doğan'ın repertuvarıyla genişletmiş oldum. Kaydıraklı beach ben hiç görmedim derken Mawish Beach'te buna da şahit oldum, köpük partisi ve yağmur partisi ise mekanın favori etkinliklerinden. Mc Omari'nin enerjisini görmeniz gerekiyor.  Osman Barut Bey'e bu güzel yer için teşekkür ediyorum.



*************




BU ŞARKI FENOMEN OLUR


Ebru Polat, kulvarının belki de en akıllı isimlerinden birisidir. Söylemleriyle, şarkılarıyla ve tarzıyla kendisini konuşturmayı her zaman bilmiştir. Vokal performansının ne kadar iddialı olduğu tartışılsa da şarkıları her zaman alıcı bulmuştur. Yeni şarkısı Hava Çok Sıcak geçtiğimiz günlerde bizlerle buluştu. Bu şarkıda Ebru Polat söz yazarı olarak da ben varım demiş. Müziği Pınar Çubuk'a ait şarkının düzenlemesini Caner Tepecik üstlenmiş. Sözlerinin iddialı olması şarkıya çok büyük bir avantaj katıyor, aynı zamanda şarkının sözlerinde geçen birçok cümle günümüz gençlerinin dilinden doğmuş olması da şarkıya katan artı bir özellik. Gençler '' Hiç Öpmiyim Canım ya makyajım akacak'' derken Ebru'da yazın sıcak olmasını iyi değerlendirerek '' Hiç Öpmiyim Canım Ya Hava Çok Sıcak '' diyerek bu yazın şarkılarına göz kırpıyor. İçindeki sloganlık sözler ve müziğin kıvraklığı ise şarkıyı ilgi çekici kılıyor. Dijital platformlarda satış olarak ne kadar büyük başarıya imza atar bilmem ama kısa sürede İnstagram'daki birçok hikayede ben bu şarkıya denk geldim. Şarkının başarısını zaman gösterir ama bu şarkı kısa sürede sevildiği için başarıya ulaşacaktır.



*************



TARKAN RADYOCULARI ÜZDÜ


Yeni albümü ''10'' un çıkmasıyla birlikte müzik piyasasında Tarkan rüzgarı esmeye başladı. Evet şarkıları kendini dinletiyor ama unutulan birçok şey var. Sabah Twitter hesabımı açtım ve Süper Fm'den Duygu Özkan'ın bir tweeti gözüme ilişti. Hüzünlü bir tweetti bu. Birçok radyocunun atmak isteyip de atamadığı. Hangi radyocuyla konuşsam Tarkan'ı konuk alamadıklarını, konserlerine gidemediklerini dile getiriyordu. Bu sefer Duygu Özkan Twitter adlı platformdan attığı ''20 yıllık radyocuyum,Tarkan'ın 10. albümü yayınlanıyor,kim bilir kaç konser vermiştir, asla davetli olarak izleyemedik kendisini, üzücü. Neyse ben yine yayına girip, yıllardır olduğu gibi Tarkan şarkıları üzerine beklentisiz anonslar yapayım'' tweetiyle üzüntüsünü dile getirmiş. Albümü yüz binler satan Tarkan'a soruyorum, neden radyocular unutuluyor? Fanlardan sonra şarkılara sahip çıkan radyocu dostlar değil midir? Neden onlara jest yapılmıyor? Neden ufak bir görüşme yapılmıyor? Bir telefon bağlantısı çok mu zor? Radyocular bu sektörün vazgeçilmez değerleridir. Tarkan'ın ekibinden böyle bir organizasyonu ayarlayabilecek bir kişi bile mi yok? Şaşırtıcı olduğu kadar üzücü.


 

*************


DİZİYE DAMGA VURDU, ŞİMDİ İSE MÜZİK SEKTÖRÜNE




Bodrum Masalı adlı diziyi hiçbirimiz hala unutamadık. Dizinin sezon finaline Timuçin Esen'in seslendirdiği Gittin Gideli adlı şarkı damga vurmuştu. Faryalı'dan ben böyle güzel bir performans beklemiyordum. Mazlum Çimen ve Universal Music Publishing Turkey'in eserini birçok kişiden duymuştuk ama Timuçin Esen bu şarkıyı pek bir hissederek yorumlamış. TMC'nin yapımcılığını üstlendiği dizinin sezon finaline damga vuran şarkısı tüm dijital platformlarda yayınlandı. Aynı zamanda Bodrum Masalı Vol.3 albümünde de yer alacak bu şarkı yazın ruhunu dinlendirmek isteyenler için güzel bir alternatif olacak. Timuçin Esen oyunculuğuyla beğeni topladığı gibi yorumculuğuyla da büyük alkış toplayacak. Hep çıkarsa mı ne böyle şarkılar, ben seve seve dinlerim vallahi.