Ertunç SUDE BİLGE DEMİR PAS GÖL

SUDE İLE EMİRHAN’IN PASI ERTUNÇ’UN GOLÜ

Nur topu gibi bir genç yeteneğimiz daha oldu; adı Ertunç. Emin ellerde bu sektöre adımını attı desem yeridir. Sude Bilge Demir ve Emirhan Cengiz gibi son yılların en çok alkış alan,en imrenilen bestecileriyle birlikte oluşturduğu Adam Olmazsın adlı şarkı ile listelerde kendini göstermeyi başardı;dizi oyunculuğu ve O Ses Türkiye'den sonra müzik piyasasında bende varım diyor adeta. Sözleri Ertunç ve Sude Bilge Demir’e,müziği ise Ertunç ve Emirhan Cengiz’e ait olan radyoların son günlerde en çok çaldığı bu şarkı tam anlamıyla sloganlık bir hit statüsünde. Günümüz pop müzik piyasasının son ayda en kaliteli auraya sahip şarkısı diyebilirim. Ertunç aynı zamanda oyuncuymuş ; klibinde de belli oluyor bu yeteneği. Ben gerçekten çok beğendim,günümüz erkek pop sanatçılarının bezgin hallerinden sıkılanlar için vazgeçilmez bir genç önerim. Böyle genç yeteneklere çok ihtiyacımız var. Yolu çok güzel, umarım başarısından dolayı egoya kapılıp bizi hayal kırıklığına uğratmaz.

janti murat

MURAT’IN JANTİ’Sİ

Murat Boz'un merakla beklenen albümü Janti, DMC müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. 5 yıl aradan sonra çıkardığı 12 şarkılık Janti albümünde Murat Boz; Ebru Gündeş, Ozan Çolakoğlu, Mustafa Ceceli, Sıla, Fettah Can, Emrah Karaduman, Gürsel Çelik, Alper Narman, Onurr, Soner Sarıkabadayı, Ersay Üner, Cansu Kurtçu, Oğuzhan Koç, Kadir Mutlu ve Leyla Özöksüz gibi müzik sektörünün birbirinden değerli isimleri ile birlikte birbirinden iddialı şarkılara imza attı. Janti tam anlamıyla günümüz müzik piyasası için hit sayılabilecek bir şarkı olsa da ilk dinlediğinizde şarkı hakkında olumsuz bir havaya kapılabilirsiniz. Ama şarkı yaza kadar dinlendikçe sevilecektir keza şarkı için gelen yorumlarda dinledikçe bağımlısı olunan bir şarkı olduğu yönünde.Aynı zamanda Bedran Güzel yönetmenliğinde çekilen klibini ise çok yaratıcı buldum. Albümde benim Janti dışında birçok favorim var. Ebru Gündeş ile yaptıkları düete adeta şapka çıkarılır,bir diğer hit şarkı ise Elveda Deme. Murat Boz bu şarkıdaki duyguyu günümüz pop soundu ile o kadar güzel harmanlamış ki fazlasıyla başarılı olmuş. Albümdeki Temelli şarkısını Tarkan’ın Adımı Kalbine Yaz şarkısına çok benzettim. Sıla nasıl böyle bir benzerlikte şarkı yapmış şaşırmadım değil. Albümde beğendiğim şarkılardan bir diğeri ise Can Havli, o kadar içten bir yorum olmuş ki kulaklarım dinledikçe dinlemek istedi. Direniyorsun  ve Bir Dünya şarkıları da klip çekilmeyi hak eden diğer şarkılardan. Yana Döne adlı şarkı ise beklenmedik hit etkisi yaratabilir. Murat Boz bu albümde vokal performansını biraz daha geliştirerek güzel hitlerle dolu bir albüm yaratmış. Albümün etkisi uzun sürecektir ama çıkış şarkısının etkisi kısa sürebilir. Albüm en az 2 yıl dinlenebilecek kapasitede güzel hit şarkılar ile dolu bir yapıt olmuş. Murat Boz gerçekten star duruşunu asla bozmadan yoluna devam ediyor. Polemiklere girmeden star duruşunu koruyan sanatçı uzun süre zirvede kalacak gibi gözüküyor.

Berkay AraBest Foto 2

ARABESK’İN BESTİ OLABİLİR Mİ

Sahnelerinde arabesk şarkılara kattığı yorum ile binlerce insanı kendine hayran bırakan Berkay, Arabest adını verdiği albümünü sevenleriyle buluşturdu. Gerçekten çok büyük umutlar ile bu albümü dinlemeye koyulmuştum ama hüsrana uğradım desem yeridir. Birçok kez sahnesini izlemeye gittiğim ve sahnesini beğenerek ayrıldığım Berkay'ın albümdeki yorumunda bu performansı göremedim. Sahnede arabesk şarkıları bizlere o kadar yoğun bir duygu atmosferiyle yaşatıyor ki albümde bu performansı bizlere aktaramamış. Çıkış şarkısı Hasret Rüzgarları Türk Telekom Müzik’te ve Avrupa Müzik’in resmi youtube kanalında 1 milyon dinlenme oranına Şubat’tan beri daha yeni ulaşmış olması da bu yorumum da ne kadar haklı olduğumu gösteriyor. Albümün en çok sevilen şarkısı ise şu sıralar televizyon kanallarında klibi dönen Ağla Gözüm şarkısı. Evet albümden sıyrılarak hit potansiyeline kavuşabilecek bir şarkı diyebiliriz. Bir sonraki klibini ise muhtemelen Benim Hayatım adlı şarkıya çekecektir. Berkay bu şarkıları canlı performansındaki gibi yorumlasaydı kasırgalar koparabilirdi.

gülçin harabeyim

GÜLÇİN ERGÜL’DEN ESKİ FORMATTA ŞARKI

Gülçin Ergül, Harabeyim adlı yeni şarkısını geçtiğimiz günlerde Arpej Müzik etiketiyle yayımladı. Şarkının sözü ve müziği Gülçin Ergül’e düzenlemesi ise İskender Paydaş’a ait. Gülçin bu şarkıda da anlam veremediğim şekilde yabancı bir şarkı edasında nağme yapma çabalarına girişmiş. Neden Türkçe şarkılara yabancı bir şarkı havası verme girişiminde bulunduğunu hala anlayamadım. Sesi çok güçlü bir sanatçıdır kendisi ama bu nağmeyi öyle yersiz ve sık yapıyor ki beğeneceğimiz varsa bile beğenemiyoruz. Klibine bakıyorum,şarkıya bakıyorum 2003 yılındaki şarkılara benziyor. Evet güzel dans ediyor ama o kıyafetler nedir öyle ? Şarkı her şeyiyle 2000’li yılların başını anımsattığı için günümüz pop müzik piyasasında kendisine pek yer bulacağını düşünmüyorum. Gülçin bence yanlış yönlendirmeler sonucu böyle hatalar yapmakta. Derhal günümüz pop müzik piyasasındaki gelişmelere yakın işler yapması lazım yoksa bu güzelim sesin etkisi gittikçe azalacaktır.

vida pera

VİDA PERA’NIN TERASI AÇILDI

Kış boyu giriş katı ve sokağında izdiham yaşanan sevilen mekan Vida Pera, terasını misafirlerine açtı. Asmalımescit tarafına yolu düşen herkesin uğrayabileceği bu mekanda kimse kimsenin umrunda değil,o kadar rahat eğlenebiliyorsunuz ki çıkışta işletmeci Görkem Döner’e böyle güzel bir mekan işlettiği için teşekkür etmek istiyorsunuz. Yağmur yağınca terasta şemsiyelerinizle bile dans edebiliyorsunuz. Herkes kendi halinde en güzeli de herkes buraya dans etmeye geliyor. Hem güzelim İstanbul ayaklarınızın altında hem muhteşem müzik kulaklarınızda. E daha ne olsun, Seda Sayan’ın meşhur lafı vardır ya çıkın çıkın gidin bu mekana. Hesaplı ama muazzam kaliteyi bir kez olsun yaşamak sizin elinizde. Ben Görkem Döner’i tebrik ediyorum böyle bir sıcaklıkta ve içtenlikte bir mekanı bizlerle buluşturduğu için.

vida pera1